3FM nieuws

Foo Fighters spelen verrassingsoptreden in kroeg

  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters spelen verrassingsoptreden in kroeg

Foo Fighters gaven 10 september een verrassingsoptreden in een kleine kroeg in Brighton.

Dave Grohl en zijn mannen houden wel van gekke acties. Deze keer hintten ze over een optreden, ergens in Engeland. De hele dag speculeerde de Britse muziekpers over de mogelijke locatie. Dat bleek uiteindelijk de kroeg Concorde 2 in Brighton te zijn.

The Holy Shits zijn Foo Fighters

Op de affiche van de kroeg stond de band als The Holy Shits, maar toen eenmaal bekend was dat het stiekem de Foo Fighters waren, stroomde de kroeg vol. De band had overduidelijk heel veel zin om er iets bijzonders van te maken.

Foo Fighters speelt oude songs

Muziekblad NME schrijft dat ze met luid gejuich onthaald werden, waarna frontman Dave Grohl de show opende met de woorden: "Dat is precies waarom we hier komen optreden. Dit is wat ik voorstel. Wie van jullie heeft de Foo Fighters al eerder zien optreden? We staan meestal op grotere podia. Wat dachten jullie ervan als we vanavond nummers doen die we meestal niet doen bij de grote shows, een aantal oude songs."

Show vol bijzondere uitvoeringen en tracks

Zo gezegd, zo gedaan. De band speelden tracks die je normaal bijna nooit zal horen bij een Foo Fighters-show. Ze speelden ook wel een aantal festival knallers, maar niet op de gebruikelijke manier. "Vanaf nu proberen we elk nummer iets anders te doen dan we ze meestal spelen, gewoon om het interessanter voor jullie te maken."

Foo Fighters (als The Holy Shits) - 'Learning To Fly'

Foo Fighters op bijzondere locaties

Dit is zeker niet de eerste keer dat de mannen van Foo Fighters kiezen voor een bijzondere locatie voor een optreden. Zo stonden stonden ze in 2007 ook al op het podium van de kroeg in Brighton, maar ze duiken ook met plezier garages en containers in.

Garagetour van Dave Grohl en co

Ze namen hun album Wasting Light op in de garage van Dave Grohl. En als je een heel album in een garage kunt opnemen, dan kun je er net zo goed ook in optreden, moet de band gedacht hebben. Dus pakten ze hun boeltje op voor een minitourtje langs garages van een aantal zeer gelukkige fans. Bekijk de docu over deze tour.

Container en kerk

Van een garage is het nog maar een kleine stap naar een container. Die stap namen ze in 2011 op Pinkpop, waar ze een spetterend optreden gaven in de 3 On Stage container. Daarbij mochten een handjevol gelukkige festivalgangers aanwezig zijn. Dat zelfde jaar besloten ze ook nog een showtje te geven voor protesteren leden van de Westboro Baptist Church.

Ster advertentie
Ster advertentie