3FM nieuws

Schreef deze man écht 'Love On The Brain' van Rihanna?

  1. Nieuwschevron right
  2. Schreef deze man écht 'Love On The Brain' van Rihanna?

Rihanna bracht in 2016 haar album Anti uit, met daarop de hit 'Love On The Brain'. Hartstikke leuk, toptrack, maar nu beweert de Nederlandse zanger Harry Slinger dat ze 't van hem heeft gejat. Right...

Harry wie?

Harry Slinger is vooral bekend als zanger van Drukwerk, een Nederlandse popgroep die haar hoogtijdagen kende in de jaren '80. Met Drukwerk bracht Harry in 1981 de single 'Je Loog Tegen Mij' uit, en die track zou de inspiratiebron zijn geweest voor Rihanna's 'Love On The Brain'.

Lijken de nummers écht op elkaar?

Daar kun je kort over zijn: ja, de twee liedjes lijken heel erg veel op elkaar. Check de twee fragmenten in het onderstaande filmpje vanaf 0:24 seconden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En nu?

Rechtszaak? Witch hunt? Moet Rihanna aan de schandpaal? Nah. Harry vindt het allemaal wel prima, vertelde hij maandag 10 april in RTL Late Night: "Beter goed gepikt dan slecht gecomponeerd!" Het enige wat hij wil is bevestiging dat het écht op elkaar lijkt. En stiekem vindt hij de gelijkenis gewoon heel erg leuk.

"Eindelijk heb ik het gevoel dat we de erkenning krijgen waar we recht op hebben. We hebben in 1981 een wereldhit gescoord!"

Dus ja... Gefeliciteerd met je wereldhit, Harry! Who's next, Beyoncé? ;)

Ster advertentie
Ster advertentie