3FM nieuws
KRO-NCRV

3FM-dj Ivo van Breukelen neemt Sam Smith-fan Daniel mee naar concert

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM-dj Ivo van Breukelen neemt Sam Smith-fan Daniel mee naar concert

Met het initiatief Lief Gebaar komt de KRO-NCRV op voor mensen in financiële nood. Ook 3FM-dj Ivo van Breukelen doet mee aan dit initiatief. Hij neemt Sam Smith-fan Daniel mee naar het concert in de Ziggo Dome en rijdt hem hier ook persoonlijk naar toe. Onderweg naar Amsterdam deelt Daniel zijn verhaal.

Liefde voor muziek

De 23-jarige Daniel is opgegroeid met de muziek van Sam Smith. Ook speelt hij zelf gitaar en schrijft hij liedjes. Toch is het ondanks de grote liefde voor muziek niet mogelijk voor Daniel om naar een concert te gaan. Daar heeft hij simpelweg geen geld voor. "Het is heel waardevol dat ik naar het concert van Sam Smith kan, want dit kan ik zelf niet betalen. Überhaupt kan ik weinig leuke dingen doen, want dan kan ik mijn vaste lasten niet betalen. Thuis kan ik gelukkig gratis iets leuks doen, zoals spelletjes spelen met vrienden."

Voor jezelf kiezen, met alle gevolgen van dien

Daniel moest na het afronden van zijn mbo-opleiding als Sociaal Werker stoppen met werken: "Ik was enorm gefocust hoe ik mijn patiënten kon helpen in plaats van voor mezelf te zorgen. Hierdoor kwam mijn depressie terug en zat ik slecht in mijn vel. Ik besprak dit met mijn werkgever, maar hij reageerde nonchalant door te zeggen dat hij niet goed wist hoe hij mij moest helpen. Het kwam erop neer dat ik het zelf moest uitzoeken. Hierdoor voelde ik mij minder veilig als werknemer. Daarom besloot ik te stoppen."

Daniel koos hiermee voor zichzelf, maar dit had grote financiële gevolgen. Tijdens het gesprek met Ivo geeft hij aan die dag alleen een taartje te hebben gegeten op de verjaardag van een vriendin. Ook laat hij weten dat hij vaak minder of niet eet om zo zijn huur en vaste lasten te kunnen betalen.

Bekijk hier het gesprek tussen Ivo en Daniel:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer weten over Daniel en zijn verhaal. Lees hier het volledige interview.

Ster advertentie
Ster advertentie