3FM nieuws

WTF! Deze songs heb je altijd verkeerd meegezongen

  1. Nieuwschevron right
  2. WTF! Deze songs heb je altijd verkeerd meegezongen

The Black Keys zingen dus niet over blikken bonen en Nirvana niet over Skittles. Game changer!

Zoveel liedjes, zoveel verschillende teksten. Niet elke songtekst is helaas even logisch of duidelijk gezongen. De lyric-fanaten onder ons zoeken het op als ze iets niet goed verstaan, maar het andere deel van de wereldbevolking gokt gewoon wat er gezongen wordt. En soms lijkt het er gewoon ook verdacht veel op dat de artiesten expres de boel een beetje wazig inzingen. We vonden tien voorbeelden waarbij de verkeerd gehoorde lyric eigenlijk veel leuker is dan het origineel.

1. Nirvana - 'Smells Like Teen Spirit'

De nummer één van de 50 Jaar 3FM Top 100. De klassieker. De track met de heel onlogische teksten, want hoevaak hoor je nu "A mosquito, my libido" in dezelfde zin? Niet, dus maken veel mensen er woorden van die ze iets vaker gebruiken. "I’m a Skittle! I’m a beatle!" bijvoorbeeld.

2. Rihanna, Kanye West, Paul McCartney - 'FourFive Seconds'

Is Rihanna fourfive seconds from wildin' of whining? Zit nogal een verschilletje tussen!

3. The Black Keys - 'Little Black Submarines'

"Oh, can it be" dat The Black Keys zingen over een "Old can of beans"? Onwaarschijnlijk.

4. Shawn Mendes - 'Stitches'

De correcte lyric: "Shaking, falling onto my knees"
Wat er verstaan wordt: "Chicken falling onto monkeys" én"Farting onto my niece".

5. Jay Z en Alicia Keys - 'Empire State Of Mind'

Als je met een half oor meeluistert naar 'Empire State Of Mind' is de kans groot dat je snel "Concrete jungle, wet dream tomato" in plaats van "Concrete jungle where dreams are made of" hoort. Wie heeft er géén natte dromen over tomaten?

6. Bryan Adams - 'Summer of '69'

Bad luck Bryan. Hij zingt gewoon lief een liedje over zijn eerste gitaar, maar de halve wereldbevolking verstaat "I got my first real sex dream" in plaats van "I got my first real six-string". Toch jammer.

7. Of Monsters And Men - 'Little Talks'

Wat moet er op de puntjes? "Although the truth may vary, .............., bodies safe to shore."
A. "Shit will carry on"
B. "This ship will carry our"
Helaas is het B.

8. Justin Bieber - 'Sorry'

Het enige wat de Biebs van je wil is nog een kans op vergeving. Forgiveness. Hij is dus blijkbaar niet bezig met een 24-uur-durende kroegentocht waarin hij "I just need one more shot, half a Guinness" roept?

9. Drake - 'Hotline Bling'

Zingt Drake over een Japanse anime-franchise? Nope. Het is geen "You make me feel like a Digimon", maar "You made me feel like I did you wrong".

10. Taylor Swift - 'Blank Space'

Als zelfs Taylor Swifts eigen moeder denkt dat er "All the lonely Starbucks lovers" gezongen wordt, zou je toch denken dat het klo... Nee. In de officiële songtekst staat er toch echt "Got a long list of ex-lovers". Maar ja, als je het eenmaal zo gehoord hebt...

Eervolle vermelding

Een honorable mention voor Rihanna, die zóveel werk in haar lyrics stopte dat er weinig meer mee te zingen valt dan worrworrworrworrworrwork en durrdurrdurr. Met de nodige internetmemes tot gevolg...

Heb jij nog een geniaal tekstueel misverstandje om te delen met de wereld? Dat kan hieronder!

Ster advertentie
Ster advertentie