3FM nieuws

Dit zijn de voor- en nadelen van meet-and-greets

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de voor- en nadelen van meet-and-greets

"Een spe­ci­aal ge­or­ga­ni­seer­de ge­le­gen­heid waar­bij fans in een in­for­me­le sfeer een ar­tiest kun­nen ont­moe­ten", dat is een meet-and-greet volgens de Van Dale. Wat zijn de voor- en nadelen van zo'n 'privé' moment met je favoriete artiest?

Wat kost dat?

Je kunt tegenwoordig bijna niet meer om meet-and-greets heen. Je kunt ze kopen, je maakt er kans op als je albums pre-ordered en pre-saved, je kunt meedoen aan prijsvragen, je kunt zelfs via Vakantieveilingen een m&g met Frans Bauer winnen. I mean... wie wil dat nou niet?

Soms word je zelfs tijdens een concert ineens uit het publiek geplukt. Artiesten als Taylor Swift en Troye Sivan hebben 'scouts' rondlopen die tijdens de show mensen uit de zaal selecteren, die achteraf meegenomen worden voor zo'n felbegeerd fotomoment.

Toch blijft de meest gebruikelijke manier toch wel het kopen van een kaartje, maar dat tikt lekker aan in je portemonnee: voor Shawn Mendes ben je 600 euro armer, Volbeat tikt de 400 euro aan, Billie Eilish 'kost' ongeveer 200 euro en voor een minuutje quality time met Lady Gaga ben je rond de 1700 euro kwijt. Krijg je er wel een backstage tour en 'pre-show reception' bij, maar goed: dat geld ben je wel kwijt.

In hoeverre kun je zo'n meet-and-greet nog quality time noemen? Hieronder vind je een aantal voor- en nadelen aan deze manier van artiesten ontmoeten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voordelen

De voordelen zijn eigenlijk wel duidelijk: met het kopen of winnen van een kaartje weet je 100% zeker dat je je favoriete artiest gaat ontmoeten. Da's niet voor iedereen weggelegd! Op zo'n moment, al is het maar 15 seconden, sta jij toch ineens naast je muzikale held(in) en heb je contact met hen. Da's toch net effe anders dan middenin een festivalweide staan op 100 meter afstand.

Daarnaast staat er vaak iemand wiens taak het is iedereen vast te leggen op de gevoelige plaat. Soms met een professionele camera, de andere keer met je telefoon. Maar je weet in elk geval dat er geen shaky selfies aan te pas komen, waarbij één van de twee net z'n ogen dichtheeft.

Een meet-and-greet moment kan, als alles goed gaat, van een toffe concertavond iets onvergetelijks maken. Helaas is niet élke meet-and-greet altijd even goed geregeld.

Nadelen

Naast de soms érg hoge prijzen is de tijdsdruk vaak een ding. Er zit altijd een limiet aan het aantal mensen dat een artiest kan ontmoeten op één avond, maar soms ligt dat wel op 80 à 100 mensen. En ja, dan blijft er niet greet over in zo'n meet.

Een infameus voorbeeld hiervan is het onderstaande gifje van Justin Bieber, waarin er precies 0.0 emotie terug te vinden is in zijn gezicht. Arme Biebs. En arme fan, want daar gaat je 400 euro!

Niet alle fans leggen graag honderden euro's neer voor een moment met hun favoriete artiest. Zij hechten daar óf geen waarde aan, óf ze zijn van mening dat het toffer is om iemand in het echt tegen het lijf te lopen. Daarnaast zijn sommige artiesten ook faliekant tegen betaalde meet-and-greets. Zo is Matty van The 1975 van mening dat je daar als artiest daar geen geld voor moet vragen. Gewoon lekker gratis met je fans knuffelen, of helemaal niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Klein maar fijn

Toegegeven: we doen het zelf ook! Bij veel 3FM Exclusives is het mogelijk om achteraf op de foto te gaan met bijvoorbeeld Billie Eilish of Yungblud: maar dan wél gratis en in kleine aantallen. Zo blijft het voor iedereen leuk!

Ster advertentie
Ster advertentie