3FM nieuws

Dit wordt hét jaar van Maryn Charlie

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit wordt hét jaar van Maryn Charlie

Twee weken geleden presenteerde 3FM 'De 10 van 2024': een lijst van tien Nederlandse acts die in 2024 het verschil gaan maken, zowel in liveoptredens als in verwachte releases. Eén van die acts is Maryn Charlie.

Wie is Maryn Charlie?

Marijn is een geboren en getogen Amsterdammer en groeide op in een muzikale omgeving. Naarmate ze ouder werd, begon ze de passie voor muziek over te nemen. De jonge zangeres stelde haar eigen band samen en onder de naam Maryn Charlie bracht ze meerdere nummers en een EP uit. Ideeën voor nieuwe muziek haalt Marijn vooral uit haar eigen leven, maar ze laat zich ook inspireren door andere artiesten zoals Dua Lipa, Billie Eilish, Phoebe Bridgers, Lizzy McAlpine, Froukje en Eefje de Visser. Met haar nummer ‘Self Sabotage’ won ze afgelopen jaar de titel van 3FM Trending Talent. Bovendien speelde Maryn Charlie de Popronde van 2023 uit en stond ze twee weken geleden op Noorderslag in Groningen. Op 2 februari brengt de zangeres een nieuwe EP mét nieuwe single uit!

Waarom maakt Maryn Charlie deel uit van De 10?

3FM-dj Sophie Hijlkema kan je precies vertellen waarom Maryn Charlie deel uitmaakt van de 10 artiesten die het dit jaar helemaal gaan maken: "Maryn Charlie veroverde met haar stem niet alleen het internet en werd daarom onze 3FM Trending Talent, maar een podium op Noorderslag is haar sinds kort ook niet meer vreemd. Ze lijkt zelf bescheiden en bijna verbaasd dat ze tussen al die toffe artiesten mag staan, maar ze kan maar beter wennen aan het idee dat zij er officieel bijhoort! 2024 wordt het jaar dat haar EP uitkomt en zal hart voor hart veroverd worden bij het horen van haar herkenbare liedjes over zelfsabotage, onzekerheid en hartenpijn. Ze is één van ons en tegelijkertijd een superster."

Deze maand stond ze in de 3FM Live Box. Check het optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benieuwd wie nog meer deel uitmaakt van 'De 10 van 2024'? Klik dan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie