3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met Trafassi?

foto: Edgar Trafassifoto: Edgar Trafassi
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met Trafassi?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd Trafassi? Worden er nog altijd kleine en grote wasjes gedraaid of is daar geen tijd meer voor?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Revolutie

Edgar Burgos, zanger-percussionist, is onlangs 70 jaar geworden. In 1981 begon de allround-feestband in Nederland. "Ik kwam met de bedoeling naar Nederland om alles om te gooien, want er was te weinig tropische muziek op de radio." De naam 'Trafassi' is bewust gekozen. "Dat betekent anders of ommekeer. Ik wilde een revolutie."

In Curaçao waren ze al een grote hit, dat was dan ook de plek waar Trafassi hoorde dat ze in Nederland goed scoorde met 'Wasmasjien. "Er reed een soundtruck langs, want je had nog geen internet. Die riep ons op dat we in Nederland een hit hadden." Ze moesten met spoed naar ons kikkerlandje vertrekken, om te gaan optreden. "Het was eerst gewoon een feestbandje, maar toen werden we artiest."

Wasmasjien

Maar hoe kom je op de tekst van het nummer 'Wasmasjien'? Edgar vertelt dat het al een bestaand Antilliaans nummer was in het Papiaments. "Ik had toen met de zanger afgesproken van hey, ik wil het een groter podium geven." Daarna heeft hij het Nederlandstalig gemaakt, omdat dit een groter publiek kon bereiken. En dan de vraag, kunnen we dit lied nog live horen? Of te wel: bandje besta je nog? "Trafassi is nooit weggeweest!" Ze staan op allerlei grote festivals door heel Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie