3FM nieuws

Festival voor verjaardag Michael Jackson

  1. Nieuwschevron right
  2. Festival voor verjaardag Michael Jackson

Ter ere van Michael Jacksons verjaardag wordt er een driedaags festival georganiseerd in zijn geboorteplaats Gary.

Michael Jacksons verjaardag werd afgelopen jaren ook al rond zijn geboortehuis in Gary gevierd, maar deze keer wordt het grootser aangepakt. Vanaf donderdag 28 augustus wordt er een driedaags festival georganiseerd waar naar verwachting vijfduizend mensen per dag op af zullen komen.

Orkest zingt Michael Jackson medley

Het festival wordt afgetrapt door een orkest en koor gevormd door studenten uit Gary. Zij zullen een medley van Jacksons nummers spelen. Daarnaast staat er een podium waar nieuwe artiesten mogen optreden en wordt er een danswedstrijd georganiseerd waarbij Michaels kinderen zullen jureren.

Festival voor nieuw talent

De woordvoerder van het festival vertelt aan de Chicago Sun-Times dat het festival een eerbetoon aan de King Of Pop is, maar dat het ook bedoeld is om nieuw talent een kans te geven. Daarnaast worden jongeren aangemoedigd zich te uiten door middel van kunst. De organisatie hoopt dat het een jaarlijks terugkerend festival wordt.

Eerbetoon op Amsterdamse Zuidas

Michael overleed in 2009 en zou vrijdag 29 augustus 56 jaar zijn geworden. Ter ere van zijn vijfde sterfdag werd in juni op de Amsterdamse Zuidas een foto van Michael wandelend in de Amsterdamse Jordaan onthuld.

Ster advertentie
Ster advertentie