3FM nieuws

Jack White maakt soundtrack The Lone Ranger

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack White maakt soundtrack The Lone Ranger

Jack White gaat zich wagen aan zijn eerste soundtrack. Hij gaat aan de slag voor de nieuwe Disney film The Lone Ranger.

Een van de drukste mannen in de muziekwereld heeft er weer een project bij. Jack White's eerste soloalbum Blunderbuss, dat net verschenen is, wordt opgevolgd door zijn eerste soundtrack. Hij gaat de muziek voor de nieuwe Disney film The Lone Ranger schrijven, produceren en ook zelf inspelen.

The Lone Ranger

The Lone Ranger is is een humorische avonturenfilm, gebaseerd op een succesvolle televisieserie uit de jaren '50. Het gaat over een gemaskerde held, gespeeld door Armie Hammer. Johnny Depp speelt zijn sidekick Tonto. Volgend jaar voorjaar moet de film in de bioscopen verschijnen.

Producer Bruckheimer over Jack White

Producer van de film Jerry Bruckheimer vertelde Variety dat hij Jack een geweldige songschrijver vindt met een unieke stijl. Regisseur Gore Verbinski kwam met het idee om Jack te vragen en hoofdrolspeler Johnny Depp was daar heel blij mee. "Gore hatched the idea and Johnny was thrilled with it," aldus Bruckheimer. "We're all very excited to have him on board."

Jack White en films

The Lone Ranger wordt Jacks eerste volledige soundtrack, maar het is niet de eerste keer dat hij muziek voor films maakt. Hij maakte o.a. een aantal nummers voor de film Cold Mountain. En hij schreef een nummer voor de James Bondfilm Quantum of Solace uit 2008.

Ster advertentie
Ster advertentie