3FM nieuws

Knuffel je vliegangst weg met Lilou

  1. Nieuwschevron right
  2. Knuffel je vliegangst weg met Lilou

Lilou is een minivarkentje dat op het vliegveld van San Francisco rondloopt om zenuwachtige reizigers met vliegangst te kalmeren. *tas inpakt en naar Amerika vliegt*

Denk jij iedere keer dat je een vliegtuig instapt dat je er nooit meer levend uit zult komen? Eigenlijk moet je verhuizen naar San Francisco, want op dat vliegveld loopt sinds kort Lilou rond om de zenuwpezen van wat extra rust te voorzien.

De 'Wag Brigade' van San Francisco

In San Francisco hebben ze een Animal Assisted Therapy-programma met ruim driehonderd dieren erin. Honden, katten, konijntjes en nu dus ook een varkentje. De dieren worden opgeleid zodat ze mensen gerust kunnen stellen.

Van die driehonderd dieren lopen er dagelijks drie honden rond op het vliegveld van San Francisco, en nu dus met extra versterking van Lilou.

Lilou kan zelfs trucjes

Lilou wordt twee jaar oud in december en is nu dus de crush van iedere vliegtuigpassagier in San Francisco. Compleet logisch. Ze waggelt niet alleen rond, maar kan ook op een mini-piano spelen en reizigers begroeten met haar snoet. Doe ons ook zo'n programma op Schiphol!

Ster advertentie
Ster advertentie