3FM nieuws

Pete Doherty gebruikt tekst van Amy Winehouse

  1. Nieuwschevron right
  2. Pete Doherty gebruikt tekst van Amy Winehouse

De voormalige Libertines-man gebruikt op zijn nieuwe solo-album teksten die door Amy Winehouse zijn geschreven.

Pete Doherty sprak met NME over de plannen voor zijn tweede solo-album. Hij onthulde dat een van de nummers is geschreven door Amy Winehouse.

'Big Cage' geschreven door Winehouse

De afgelopen jaar overleden zangeres Amy Winehouse, waar Pete heel close mee was, heeft de tekst van het nummer 'Big Cage' geschreven, vertelde hij aan NME. Op Pete's soloalbum komt 'Big Cage' als een duet met zangeres Suzi Martin.

Pete: 'We've been cracking on'

Pete zegt dat ze goed bezig zijn met de opvolger van zijn soloalbum Grace/Wastelands uit 2009. "We've been cracking on. I've got a hard drive full of new songs and a few of them have taken more of a definite shape. Things that were ad libs and off the cuff, we're putting more into traditional song structure."

Pete's film afgekraakt

Er is ook een akoestische versie van 'Big Cage'. Die is te horen is onder de aftiteling van de nieuwe film Confession Of A Child Of The Century. De film, met Pete in de hoofdrol, is zojuist in Cannes tijdens het filmfestival in premiere gegaan.Tot nu toe zijn de recensies van het kostuumdrama niet positief. De recensenten vinden de film slecht en ze zijn ook niet te spreken over de acteerprestatie van Pete.

'shambling amateurisim'

Zo schreef The Holywood Reporter: "It's hard to recall an actor looking more uncomfortable on screen", "it was perhaps too much to expect a first-timer to shoulder a demanding lead". En dat is nog aardig in vergelijking met The Guardian, die noemde de acteerprestatie van Pete "shambling amateurisim". Screen Daily omschreef het als "a wooden performance".

Ster advertentie
Ster advertentie