3FM nieuws

Nieuwe single Franz Ferdinand: 'Billy Goodbye'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe single Franz Ferdinand: 'Billy Goodbye'

Na een aantal cryptische posts op social media heeft de Schotse rockband Franz Ferdinand vanavond hun nieuwe track 'Billy Goodbye' uitgebracht. Het is het eerste materiaal wat de band uitbrengt sinds hun album Always Acending in 2018. De track is uitgebracht samen met een oudje die iedereen kent: 'Do You Want To'.

Video niet beschikbaar

Het is daarnaast ook de eerste track die Franz Ferdinand uitbrengt zonder drummer Paul Thomson, die vervangen is door de uit Glasgow afkomstige Audrey Tait. Wellicht gaat de single daar ook over gezien de titel?

De teaser die de band afgelopen zaterdag 30 oktober op Twitter plaatste deed heel wat stof opwaaien onder Franz Ferdinand fans. Opvallend is vooral dat het nummer dat als soundtrack bij de video staat op Shazam geen hits geeft, maar wel op Spotify kan worden geïdentificeerd onder een nieuwe artiest 'The New Scottish Gentry'.

Daar vind je een track van 37 seconden met de titel 'Don't Forget The Best Bits', met afbeeldingen die passen bij een ansichtkaart die bekende Franz Ferdinand-fans hebben ontvangen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie