3FM nieuws

Gold van Bo Saris is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Gold van Bo Saris is 3FM Album van de Week

Bo Saris is terug van weggeweest en schiet meteen raak met zijn vierde plaat: Gold is vernoemd tot 3FM Album van de Week.

Bo Saris (voorheen Boris, die van Idols!) besloot drie jaar geleden (in 2011) zijn droom achterna te gaan. Hij vertrok naar Londen en werkte drie jaar aan zijn nieuwe album. Nu is hij terug met een nieuwe sound én dus een vierde plaat: Gold.

Gold van Bo Saris

Bo Saris dook in 2012 en 2013 een Engelse studio in. In Nederland hoorden we een tijdje niks van hem, totdat halverwege 2013 het nummer 'She's On Fire' verscheen. Dit nummer werd met veel enthousiasme ontvangen en al snel volgde ook de track 'The Addict'. Deze klassieke soulsong heeft een moeilijk thema en gaat over de verslaving van Boris. "Volgens mij heeft iedereen wel één of andere verslaving. Een paar vrienden van mij worstelden met hun verslaving, dat had zo zijn weerslag op mij en ik besloot er een nummer over te schrijven," aldus Bo Saris.

Bo Saris live bij Giel

De Nederlandse soulzanger stond dinsdagochtend 29 april nog op De Speelplaats. Dit was niet de eerste keer dat Bo Saris op bezoek kwam bij Giel. Hij stond op 19 november nog in de studio om live de oud-3FM Megahit 'The Addict' (ook afkomstig van het album Gold) te laten horen. Een maand later bracht hij een bezoekje aan het Glazen Huis in Leeuwarden.

Bo Saris live bij EffeEkdom

Na een optreden bij de Radio 6 Soul & Jazz Awards bleef Boris nog even hangen in Nederland. En daar maakte Gerard graag gebruik van. Na een kort interview liet Bo Saris een vette live-versie horen van 'The Addict'. Daarna speelde hij 'She's On Fire' als bonustrack.

>> Win 3FM Album van de Week: Gold

Beluister Gold van Bo Saris via Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie