3FM nieuws

Songfestivallied Anouk bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. Songfestivallied Anouk bekend

De Zweedse producer Tore Johansson heeft verklapt welk lied Anouk gaat zingen tijdens het Eurovisie Songfestival.

Het nummer dat Anouk tijdens het Eurovisie Songfestival gaat zingen heet 'Birds Falling Down'. Dat heeft producer Tore Johanson gezegd in een interview met de Zweedse krant Sydsvenskan. Hij produceerde drie nummers voor het nieuwe album van Anouk in zijn studio in Malmö.

Sad Singalong Songs

Het nieuwe album van Anouk heet Sad Singalong Songs en verschijnt op 17 mei, precies één dag voor de finale van het Eurovisie Songfestival. 'Birds Falling Down' werd niet speciaal geschreven voor het Eurovisie Songfestival, maar zou sowieso op het nieuwe album komen. Het nummer wordt op 11 maart gepresenteerd.

Anouk weinig kans op het Songfestival

Tore Johanson werkte eerder met onder meer Franz Ferdinand en Suede. Hoewel hij 'Birds Falling Down' een prachtig nummer vindt, heeft hij er vooralsnog weinig vertrouwen in dat Anouk het hiermee ver gaat schoppen bij het Eurovisie Songfestival.

Hij zegt over het nummer: "Het is een prachtige song, maar kansloos voor de overwinning. Het is mooi en groots, het is geavanceerde muziek met veel akkoorden. Het was Anouk zelf die met het plan kwam om het voor het Songfestival te gebruiken."

Update: Anouk postte een reactie op Facebook: "Ik hoorde net dat mijn producer Tore denkt dat ons liedje te goed is om het Eurovisie Songfestival te kunnen winnen. Is dat eigenlijk wel mogelijk? Geloof erin jonge Skywalker!" Ook laat Anouk weten dat het nummer simpelweg 'Birds' heet en niet 'Birds Falling Down'.

Ster advertentie
Ster advertentie