3FM nieuws

De Krijgers winnen Serious Talent Studenten Contest

  1. Nieuwschevron right
  2. De Krijgers winnen Serious Talent Studenten Contest

De Krijgers winnen de Serious Talent Studenten Contest en dingen mee op Bal11 naar de titel van Beste Studentenband.

De laatste week streden drie studentenbands voor een plaatsje op het podium van Bal11, het grootste studenten evenement op 19 mei. En niet ouderwets in een duel met degens, maar in een super hypermoderne Social Media battle.

De Krijgers

De Studentenvakband, De Krijgers, Spotrockers steden tegen elkaar op de Social Media, daarmee zoveel mogelijk reuring veroorzakende, waardoor ze hoger in de speciale Social Media chart kwamente staan. De band die aan het eind van de rit bovenaan stond, mag op 19 mei gaan rocken in Ahoy. Michiel Veenstra maakte maandag bekend dat de Krijgers nipt gewonnen hebben.

Social Media Meter als graadmeter

Hoe vaker de bands werden genoemd op Twitter, Facebook of Hyves, hoe hoger ze op de ranglijst kwamen te staan. Ook het bekijken van hun videoclips op YouTube of het beluisteren van hun tracks op Last.fm telde mee voor hun ranking.

Offline voor spanningsopbouw

Op zondagnacht is de meter offline gehaald. Er werd wel doorgemeten natuurlijk, maar de spanning moest worden opgevoerd. De drie bands zijn de hele week verwikkeld geweest in een nek aan nek race. Op het moment dat de meter offline ging stond Spotrockers nipt bovenaan. Maar uiteindelijk hebben de Krijgers het toch gered.

Goed gebruik van Youtube

Maandag was dus de dag waar alles vanaf hing. Het was een spannende strijd waar elke vorm van Social Media werd ingezet. Zo hebben de Spotrockers een filmpje opgenomen met Jan Smeets die een testimonial opdraagt voor de Spotrockers. De Krijgers hebben de hele week serenades gegeven aan wildvreemden en het ook op YouTube gezet. Ook hebben de Krijgers de intercom van school misbruikt en alle studenten opgeroepen hun tracks te beluisteren op MySpace.

Op 19 mei staan de Krijgers op het podium van Ahoy op Bal11.

Ster advertentie
Ster advertentie