3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met Caught In The Act?

foto: Boybands radio
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met Caught In The Act?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met de band Caught In The Act? Een jaren ’90 band met een aantal hits op hun naam maar geen in Nederland, hoe komt dit? Frontman Bastiaan Ragas praat erover met Barend en Nellie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

‘Geen enkele radio-dj wilde ons draaien’

25 jaar later en de 3FM-app ontploft wanneer de band ‘Caught In The Act’ wordt gedraaid. De half Nederlands-Engelse band is onwijs populair in het buitenland met nummers zoals ‘Love Is Everywhere’ en ‘Babe.’ Maar hoe komt het dat ze geen hit in Nederland hebben gescoord? "De meeste dj's in de jaren '90 waren toch echt wel redelijke cynische eikels. Die vonden het leuker om mensen af te zeiken op de radio dan gewoon een heel leuk verhaal te vertellen."

Wessel van Diepen was destijds daar een uitzondering in, die begreep het concept-denken van een boyband. Verder werd Caught In The Act dus in Nederland niet echt gedraaid. "In Duitsland, daar begon het grote succes in '92/'93 met Goede Tijden Slechte Tijden en dat heeft 8 jaar geduurd." Daarna volgde ook Zwitserland, Oostenrijk, Azië, Australië en noem maar op.

Baby, Come Back!

Bastiaan voelt zich popster voor het leven, maar hoe zit het dan met de band? Bestaan ze eigenlijk nog? Caught In The Act heeft zo'n 4/5 jaar geleden grote reünie concerten gegeven in Duitsland. Onlangs stonden ze in Keulen bij een grote 90's show. Daar stond de band in een hal met 20.000 man als één van de hoofd-acts. "Dus dat was weer ouderwets genieten. Het is een beetje alsof je teruggaat naar de schoolreünie en je mag één avondje nog 'I Will Survive' spelen met je schoolbandje en de hele zaal gaat los. Dat is met Caught In The Act in die landen nog steeds zo." Alle meisjes die vroeger hun posters hadden, die zijn weer in de zaal te vinden.

Ster advertentie
Ster advertentie