Naar homepage
3FM nieuws

Pinkpop-petjes nu al te koop

  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop-petjes nu al te koop
Pinkpop 2010 is begonnen!!!
Bestel nu al je Pinkpop-petje via de site van Amnesty. Zij vragen op Pinkpop aandacht voor de schending van mensenrechten bij vrouwen en meisjes in de Democratische Republiek Congo.
Een hoofd op Pinkpop zonder roze doppie erop oogt toch wat naakt. Vandaar dat je nu al op de website van Amnesty je slag kunt slaan en goed voorbereid op Pinkpop kan aankomen met het kenmerkende roze hoofddeksel.

>> Koop hier alvast een Pinkpop-petje

Amnesty en Pinkpop

Amnesty International en Buro Pinkpop vragen dit jaar aandacht voor de mensenrechtenschendingen van vrouwen en meisjes in de Democratische Republiek Congo. In dit land woedt al jarenlang een conflict waarbij verkrachting van vrouwen en meisjes ingezet wordt als oorlogswapen. Daders worden nauwelijks vervolgd.

Chouchou Namegabe Dubuisson

Speciale gast is radiojournalist Chouchou Namegabe Dubuisson uit Congo. Festivalbezoeker kunnen meewerken aan haar programma over het onderwerp. Het item wordt in Congo uitgezonden.

CongoExperience

Op het festivalterrein staat de CongoExperience, belevingsboxen met de stemmen van Jacqueline Blom, Frank Lammers, Gijs Scholten van Aschat en Saskia Temmink. Bezoekers krijgen hier op een aangrijpende manier een indruk van het leven en de problemen van de vrouwen in Congo.

>> Lees meer op de website van Amnesty

Ster advertentie
Ster advertentie