3FM nieuws

Elvis Costello vraagt fans om zijn muziek te stelen

  1. Nieuwschevron right
  2. Elvis Costello vraagt fans om zijn muziek te stelen

Elvis Costello wil absoluut niet dat fans zijn nieuwe veel te dure boxset vol heruitgaven kopen.

Costello blogt op zijn site onder de naam van zijn alterego The Right Reverend Jimmy Quickly over de nieuwe speciale verzamelbox met de titel The Return of the Spectacular Spinning Songbook die op 6 december verschijnt. De titel van het blog zet gelijk de toon: ‘Steal This Record’.

Boxset is veel te duur

Hoewel Costello schrijft dat The Return of the Spectacular Spinning Songbook bijzonder is, wil hij niet dat zijn fans de box kopen. Hij vindt de prijs die ervoor gevraagd wordt, belachelijk hoog. “Unfortunately, we at www.elviscostello.com find ourselves unable to recommend this lovely item to you as the price appears to be either a misprint or a satire.”

Costello zegt in zijn blog dat ze alles hebben geprobeerd om de prijs omlaag te krijgen, maar zonder resultaat, zijn label wil de prijs niet veranderen. Hij wil zijn lezers niet lastigvallen met saaie argumenten die zijn label hem gaf voor de hoge prijs, want er zijn belangrijkere zaken in het leven. In plaats daarvan kiest hij voor een ongebruikelijke aanpak om zijn onvrede te uiten.

Costello raadt Louis Armstrong aan

Als je echt een bijzonder cadeau wilt kopen, dan raadt Costello je aan om niet zijn eigen boxset maar Ambassador Of Jazz van Louis Armstrong te kopen. Costello’s verzamelbox kost meer dan 200 dollar. Die speciale box met heruitgaves van Louis Armstrong kost minder dan 150 Amerikaanse dollars en de muziek is “far superior” dan die van hem, aldus Costello zelf.

'Steal This Record', hint Costello

Wil je toch graag luisteren en kijken naar de verschillende onderdelen uit zijn boxset, dan kun je beter wachten volgens Costello. De losse onderdelen uit de set zijn in 2012 apart te koop, voor een veel voordeligere prijs, ‘assuming that you have not already obtained them by more unconventional means.’

Ster advertentie
Ster advertentie