3FM nieuws

Kensington wint MTV EMA 'Best Dutch Act'

  1. Nieuwschevron right
  2. Kensington wint MTV EMA 'Best Dutch Act'

Kensington is op vrijdag 25 oktober uitgeroepen tot MTV EMA 2013 'Best Dutch Act'.

Kensington mag zich sinds vrijdag 25 oktober 2013 de MTV EMA 2013 'Best Dutch Act' noemen. Zes weken lang konden fans stemmen op hun favoriete Nederlandse artiest in de race om de award in handen te krijgen. Zij hebben de Utrechtse indie rockband verkozen tot de winnaar van 2013. Kensington nam het op tegen Afrojack, Armin van Buuren, Nicky Romero en Nielson.

Kensington wint MTV EMA 'Best Dutch Act'

Kensington over deze award: "Een MTV Award. Wow. Het is wederom een kroon op een ongelooflijk jaar waarin wij als band bijna alleen maar hoogtepunten mee hebben mogen maken. Meer dan 70 festivals (waaronder Pinkpop, Sziget en Zwarte Cross), uitverkochte clubtours en internationale avonturen. Wij zijn vereerd op deze manier onderdeel uit te mogen maken van de MTV EMA en kijken ontzettend uit naar hoe MTV over twee weken Amsterdam over gaat nemen. En we willen hangen met Ron Burgundy."

Claudia belt met Kensington

Claudia belde vrijdag 25 oktober met Casper van Kensington om de mannen te feliciteren en te vragen hoe ze zich nu voelen. Casper vertelde dat ze heel erg blij waren met deze award want het was een prijs die ze nooit gedacht hadden te winnen!

Kensington op MTV Music Week

Kensington treedt tijdens MTV Music Week op met een bijzondere sessie in People’s Place in Amsterdam. Ook hier blijkt de populariteit van de band, het optreden was binnen een paar uur uitverkocht.

MTV EMA 2013 'Worldwide Act'

De band maakt nog tot 9 november kans om ook nog de titel 'Worldwide Act' op zijn naam te schrijven. In die categorie nemen ze het alleen wel op tegen 186 populaire acts waaronder Miley Cyrus, One Direction en Justin Timberlake. Wie deze award wint zie je zondag 10 november live te zien om 21:00 uur op MTV.

>> Check hier de lijst met finalisten

Ster advertentie
Ster advertentie