3FM nieuws

'Impossible' van Nothing But Thieves verkozen tot beste 3FM Megahit aller tijden

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Impossible' van Nothing But Thieves verkozen tot beste 3FM Megahit aller tijden

Deze week heb jij gestemd op de 3FM Top Megahit, de lijst waar de meest populaire 3FM Megahits in staan van de afgelopen dertig jaar. Uiteindelijk is er een winnaar: Nothing But Thieves heeft de meeste stemmen met 'Impossible'.

Dit nummer combineert een ballade met een krachtig stadiongeluid. Welk gevoel roept zo'n nummer op? Volgens 3FM-dj Andres Odijk is dat verliefdheid. Andres zegt: "De opbouw van Nothing But Thieves met 'Impossible' geeft me het gevoel alsof je in een lange festivalrij staat. De ingang komt steeds dichterbij, je bent aan het wachten op iets ongekend moois en vets. En dan ineens: huts je bent binnen! En dat gevoel van 'huts' krijg ik wanneer die track volledig losbarst, alle instrumenten kicken in en je laat je volledig gaan."

Een onverwachte meezinger

Je zou het misschien niet verwachten, maar Nothing But Thieves haalde inspiratie uit de wereld van hip-hop en r&b voor 'Impossible'. Zanger Conor Mason was gefascineerd door de ritmes en melodieën van deze genres. "Ik wilde eerlijk gezegd een nummer met krachtige zang en een pakkende melodie. Een echte meezinger," vertelde hij aan Annie Mac op Radio 1.

'Impossible' is geproduceerd door Mike Crossey, een Britse producer die onder andere heeft samengewerkt met The 1975, Twenty One Pilots en Foals. Kunnen we meer nummers verwachten op het album die in dezelfde stijl zijn? "De rest van het album is politiek geladen en behoorlijk intens. Dit nummer is juist het tegenovergestelde," aldus zanger Conor Mason.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opnemen in Abbey Road

Er is echter nóg een versie van het nummer. 'Impossible (Orchestral Version)' is opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios, bekend van The Beatles en hun gelijknamige album. Talloze grootheden hebben hier hun platen opgenomen, waaronder Bastille, Ed Sheeran, Amy Winehouse, Oasis, Jimi Hendrix, Spice Girls en Pink Floyd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Waarom hebben jullie gestemd?

Jullie liefde voor dit nummer wordt wel duidelijk met de hoeveelheid stemmen voor de 3FM Top Megahit, dit is wat een aantal 3FM-luisteraars erover te zeggen hebben:

Quote

Fan van alle hits, echt iets van 3fm

Walraven
Quote

De geweldige stem van Conor Mason mag zeker ook niet ontbreken in de lijst. Omdat het onmogelijk is om maar één nummer te kiezen van deze band, is de keuze dus gevallen op …….. Impossible!!

John Janssen
Quote

Krijg elke keer kippenvel als ik dit lied hoor. Echt een hele mooie tekst en vooral de orkestversie is echt prachtig.

Floor van Hek

3FM Top Megahit

De week van 3 juli t/m 7 juli hoor je tussen 09:00 en 19:00 uur de 3FM Top Megahit, de allerbeste megahits op een rij. Op vrijdag 7 juli draait 3FM-dj Ivo van Breukelen net voor 16:00 uur de megahit der megahits in zijn programma, oftewel het liedje dat op #1 staat in de lijst. .

Ster advertentie
Ster advertentie