3FM nieuws

Bono een van de minst invloedrijke personen van 2014

  1. Nieuwschevron right
  2. Bono een van de minst invloedrijke personen van 2014

Die arme Bono, het zit hem echt niet mee dit jaar. Nu is hij uitgeroepen tot een van de minst invloedrijke personen van 2014.

(fotograaf: Hans-Peter van Velthoven)

Wat een pech heeft Bono. Eerst viel zijn privéjet tijdens een tripje naar Berlijn uit elkaar en verloor hij twee koffers. Niet veel later kletterde hij van zijn fiets en moest de zanger geopereerd worden aan zijn arm. Als klapper op de vuurpijl is hij door het tijdschrift GQ nu ook uitgeroepen tot een van de minst invloedrijke personen van 2014. Bono wordt in de lijst bijgestaan door onder andere president Obama, Johnny Depp en Robin Thicke.

Vlaag aan kritiek

En dat is niet het enige wat tegenzit dit jaar voor de Bono. U2 kreeg namelijk een vlaag aan kritiek over zich heen bij het uitbrengen van hun nieuwste album Songs Of Innocence. De band lanceerde de plaat in samenwerking met Apple en verscheen zonder daar toestemming voor te geven in de iTunes-bibliotheken van duizenden gebruikers. Heel veel mensen vonden dat hun privacy met deze actie geschonden werd en ook de Ierse singer-songwriter Sinéad O'Connor en Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins waren niet te spreken over de actie.

Ster advertentie
Ster advertentie