3FM nieuws

Kevin: van voetballen bij Excelsior naar miljoenen streams op Spotify

  1. Nieuwschevron right
  2. Kevin: van voetballen bij Excelsior naar miljoenen streams op Spotify

Rapper Kevin hoor je deze week extra vaak op 3FM met het relaxte nummer 'Wazig'. Wie is Kevin? Wat is hij? En waarom is hij gestopt met voetballen?

Dissen en treiteren

Kevin is een rapper die aangesloten is bij Rotterdam Airlines. Hij komt uit Rotterdam en is in de picture gekomen door zijn collabs met onder anderen Sevn Alias en SBMG. Met hen is hij al heel lang bevriend en op een dag besloten ze 'elkaar een beetje te dissen en treiteren'. Gewoon een beetje lol maken. Kevin blijkt talent te hebben, neemt een clip op en wordt vet populair in Rotterdam en omstreken.


Kevin

Kevin stopt met voetballen bij Excelsior om te gaan rappen. Daar is sowieso meer geld te verdienen voor dit talent. FunX interviewt hem over zijn naam. Kevin is namelijk niet de meest herkenbare artiestennaam die je kunt hebben.

''Aan mij de taak om alle andere Kevins te overtreffen. Als ik genoeg views pak, kom ik vanzelf wel bovenaan te staan.''

'Op De Block'

Zijn eerste single als Kevin komt uit in januari 2016. Het heet 'Op De Block' en daarop werkt Kevin samen met Emms van Broederliefde. De single is na acht maanden meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube en dat zorgt ervoor dat hij in de picture komt bij 101 Barz, FunX en 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Wazig'

Dit nummer staat dus op de 3FM-playlist en maakt hij samen met Crooks. Dat is een broer van Julliard (Hef) en een halfbroer van Julmar Simons (Adje). 'Wazig' is een relaxt nummer en Noisey schrijft erover: "Je kan immers niet dertig zijn en trappin' zijn, da's raar broer." Misschien hebben ze gelijk, maar ook niet iedereen hoeft te stampen natuurlijk. dit nummer is wel lekker laidback, maar daardoor niet minder hard.

'Een Kleine Versnelling'

Zo snel mogelijk komt de eerste EP van Kevin uit en die gaat 'Een Kleine Versnelling' heten. Hij zou 18 november uitkomen, maar hij laat op zijn Instagram weten dat het een beetje vertraging op heeft gelopen. Of dat aan Rotterdam Airlines ligt, is onduidelijk. Anyways, voorlopig hoor je 'Wazig' van Kevin regelmatig voorbij komen op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie