3FM nieuws

3voor12: Marathon-interview Dennis Weening

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Marathon-interview Dennis Weening

Een paar jaar geleden was Dennis Weening nog zanger van garagerockband Spider Rico en zelfs nog even presentator van 3voor12 Radio op 3FM, maar bovenal was ie een ongeleid rock ’n roll-projectiel. Inmiddels is hij uitgegroeid tot de ster-presentator van grote tv-shows als So You Think You Can Dance en Expeditie Robinson.

Rock 'n roll, ontregelen en langs de deuren gaan met de bijbel

Het werd een gesprek met twee gezichten. Allereerst natuurlijk de rock ’n roll-verhalen. Volledig bezopen voor vierduizend man een concert geven. Dennis Weening deed het met zijn rockband Spider Rico, een band die nooit zo groot werd als bijvoorbeeld John Coffey, maar die veel respect in de scene kreeg en die op Noorderslag de 3voor12-zaal nog eens volledig op zijn kop zette. Bij MTV weigerde Weening nog eens uit principe Bon Jovi te interviewen, waarna de stagiair die het interview van hem overnam zo’n grote fout maakte dat de rocker boos opstapte. Maar hoe verhoudt dat losse en speelse en die drang tot ontregelen zich tot Weening’s achtergrond? Hoe is dat te rijmen met twee keer van voor tot achter de bijbel lezen, langs de deuren gaan en de mensen waarschuwen voor de Armageddon?

>> Luister het hele interview hier

Primeur: Lucky Fonz III maakt grimmige gabber op Hondenfluisteraar

(Foto: Sanja Marusic)

Schrik niet, maar het nieuwe nummer van Lucky Fonz III is het meest extreme dat hij ooit maakte. Het is een grimmige gabber-ballade (!) waarin hij zijn Thunderdome-teenage angst verbindt met een tekst over religie, seks en onderwerping. Luister 'Hondenfluisteraar' hieronder. "Thunderdome was een uitlaatklep, die geluiden waren alsof mijn innerlijke woede een plekje kreeg."

Luister het nummer hier.

Ster advertentie
Ster advertentie