3FM nieuws

Bring Me The Horizon brengt een ode aan...moedertaal?

  1. Nieuwschevron right
  2. Bring Me The Horizon brengt een ode aan...moedertaal?

De muziek van Bring Me The Horizon wordt steeds minder hard dan we eerder van de band gewend waren. "We wilden op dit album precies maken waar we zin in hadden," zegt frontman Oliver over de plaat. 'Mother Tongue' is een ode aan de moedertaal van zijn huidige vriendin, die uit Brazilië komt. Je hoort het nummer nu op 3FM.

Head over heels

Oliver is tot over zijn oren verliefd en dat hoor je terug in de nummers op het nieuwe album van Bring Me The Horizon. "Mother Tongue" gaat over iemand die niet dezelfde taal spreekt als jij, maar waarmee je toch een hele sterke connectie voelt. Dat is precies hoe Oliver zijn vriendin heeft leren kennen.

Oliver: "Ze poseerde als model voor mijn kledinglijn in Londen. Al snel raakten we aan de praat en begonnen we elkaar te zien. Dat werd al snel iedere dag en hoewel ik geen Portugees spreekt en zij geen Engels, voelde het direct heel goed aan. Het voelde alsof ik iemand leerde kennen die ik al jaren ken. Ik vergelijk het altijd met hele goede vrienden waarbij je het hele weekend kunt hangen en dan maar vijf woorden tegen elkaar zeggen, maar toch heb je een fantastisch weekend."

Pinkpop

Het is nog maar een paar nachtjes slapen voordat de band weer naar Nederland afreist. Dit pinksterweekend staan ze namelijk op de jubileum editie van Pinkpop! Benieuwd hoe 'Mother Tongue' live klinkt? Check dan de video hieronder maar eens.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer nieuwe muziek?

We got you! Check de 3FM Now Playing-lijst op Spotify voor de allernieuwste muziek zoals Kensington, Lana Del Rey, Mumford & Sons en nog veel meer! Abbonneren doe je helemaal gratis en voor niets.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie