3FM nieuws
BNNVARA

Het succesverhaal uit 2005 van Daniel Powter's hit 'Bad Day'

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Het succesverhaal uit 2005 van Daniel Powter's hit 'Bad Day'

Deze week staat de 3FM Live Box vol met bekende artiesten uit de 00's tijdens Sanders Vriendenteam. Vandaag was hij leeg, maar er was toch livemuziek te horen in de ochtendshow. Via de virtuele verbinding was Daniel Powter aanwezig, bekend van 'Bad Day'. Speciaal voor 3FM 00's Request heeft Powter het nummer opnieuw opgenomen in zijn eigen Live Box.

Video niet beschikbaar

In een rollercoaster

Daniel neemt ons mee, terug in de tijd, naar 2005. In dat jaar schreef hij het nummer. Het schrijfproces duurde zo'n 5 minuten. Daarna heeft hij hem opgenomen en kwam direct met dit nummer in een traject terecht. "Ik zat in een rollercoaster sindsdien." Het succes begon in Europa, aangezien het in een Franse Coca-Cola reclame terecht kwam. Vanaf daar is het verspreid naar andere landen en kwam als laatst pas in Amerika aan.

Touren door Europa

Sander vraagt zich af of Daniel veel getourd heeft in Europa. Zover de zanger zich kan herinneren, heeft hij maar 1 tour door Europa gehad. "Ik was erg lui. Ik wilde liever in de studio zijn om nieuwe muziek te maken." Aangezien alles in Nederland weer opengaat, vraagt Sander of hij niet een keer terug wil komen. "Ik zou het met liefde willen doen," reageert Daniel.

Momenteel maakt Daniel nog steeds muziek, maar bevindt zich wel wat meer op de achtergrond. "Dat vind ik juist fijn." Hij heeft laatst een nummer uitgebracht met Patricia Kelly, 'Brave'. Het is een feel-good liedje, waar de 'Daniel Powter'-sound goed in terug komt. Ze hebben het nummer samen geschreven tijdens een zoomsessie.

Bekijk het gesprek met Daniel Powter hier terug:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie