3FM nieuws

Jimi Hendrix vermoord door manager

  1. Nieuwschevron right
  2. Jimi Hendrix vermoord door manager
Het gegeven dat Jimi Hendrix zelfmoord zou hebben gepleegd, wordt door zijn voormalige roadie James ‘Tappy’ Wright van de tafel geveegd.In een boek over de legendarische gitarist dat volgende maand verschijnt, vertelt Wright het verhaal dat Hendrix vermoord is door zijn manager Michael Jeffery.

Moord

In 1970 werd de 27-jarige Hendrix dood gevonden aan een overdosis pillen. Nu doet het verhaal de ronde dat Michael Jeffery hem volpropte met pillen en alcohol, omdat hij bang geweest zou zijn dat de gitarist hem wilde vervangen. Volgens Wright heeft de manager enkele maanden na de dood van Hendrix in een dronken bui toegegeven verantwoordelijk te zijn geweest voor zijn overlijden.

Pillen en drank

"Jimi was dood veel meer waard dan levend. Hij wilde bij me weg, als ik hem zou verliezen, was ik alles kwijt geweest", zou Jeffrey gezegd hebben. "Met een aantal oude vrienden ben ik naar Jimi's hotelkamer gegaan. Daar hebben we een handvol pillen in zijn mond geduwd en hebben we een paar flessen rode wijn in zijn keel gegoten." (www.nieuws.nl)

Rock Roadie

Wright schrijft in zijn boek ‘Rock roadie’ over zijn jaren als technicus voor onder anderen Elvis Presley en Tina Turner. Hij weet nog heel goed wat Jeffery tegen hem zei over Jimi Hendrix: "Ik kan hem nog steeds horen praten, ik zie hem zo voor me met zijn bleke gezicht. Hij zei: 'je begrijpt toch dat ik het moest doen Tappy? Ik moest het doen'."

Levensverzekering

Uiteindelijk draait alles weer om geld, want volgens Wright zou het leven van de gitarist verzekerd zijn voor 1,2 miljoen pond en dat geld zou allemaal naar Jefferey zijn gegaan. Easy way to make money! Jeffery kwam zelf om het leven bij een vliegtuigcrash in 1973. Hij heeft uiteindelijk dus niet heel lang kunnen genieten van Jimi's geld.


>> Lees hier meer over Jimi Hendrix
Ster advertentie
Ster advertentie