3FM nieuws

Pukkelpop 2012 gaat door

  1. Nieuwschevron right
  2. Pukkelpop 2012 gaat door

Het Belgische festival komt de bezoekers van de tragische editie van dit jaar tegemoet met drank- en eetbonnen.

Het driedaagse Belgische Pukkelpop-festival eindigde dit jaar zeer tragisch en voortijdig. Op de eerste dag werd het festival getroffen door wat officieel erkent is als een ramp. Zwaar noodweer verwoestte het terrein en eiste vijf mensenlevens en heel veel gewonden.

Toekomst voor Pukkelpop

Het festival heeft door de ramp niet alleen een grote emotionele maar ook een grote financiele klap gehad. De organisatie schrijft op de officiele site dat het steeds de vraag is geweest "hoe Pukkelpop kan blijven voortbestaan én zij tegelijkertijd de Pukkelpoppers enigszins kan tegemoetkomen".

Hoewel de financiele schade nog lang voelbaar zal zijn, gaat het festival toch door in de huidige vorm, meldt de organisatie. Het kan toch voortbestaan “dankzij en met de steun van velen en de sterke reputatie die het festival in het verleden opbouwde.”

Steunfonds en tegemoetkoming

Voor de slachtoffers en hun nabestaanden is er een noodfonds opgericht. alles daarover is uitgebreid te lezen op de site van Pukkelpop. Alle bezoekers die online een ticket hebben gekocht voor de editie 2011 worden tegemoetgekomen met drank- en eetbonnen met een waarde van 75 of 150 euro ter beschikking stellen voor de volgende drie edities.

Ster advertentie
Ster advertentie