3FM nieuws

John Mayer keert terug naar Landgraaf

  1. Nieuwschevron right
  2. John Mayer keert terug naar Landgraaf

John Mayer, born and raised in Amerika, reist in juni wederom af naar het Limburgse Landgraaf.

Tijdens de Pinkpop-persconferentie op 12 maart trok Jan Smeets John Mayer uit zijn hoge hoed voor Pinkpop 2014. Het wordt de tweede keer dat John het festival aandoet. Hij was er in 2010 voor het eerst bij.

Grote doorbraak met Continuum

John Mayers eerste voorzichtige doorbraak in Nederland kwam in 2005. Zijn akoestische single 'Daughters' van het album Heavier Things werd megahit op 3FM en werd na een aantal maanden ook door andere radiostations opgepikt. De echte grote doorbraak kwam een jaar later met het volgende album Continuum en de daarvan afkomstige hitsingles als 'Waiting On The World To Change', 'Gravity' en 'Dreaming With A Broken Heart'.

Voor John Mayer is Continuum een heel belangrijk album, hij wekt de indruk daarmee pas echt aan de wereld te laten zien en horen wie hij is. John houdt van soul en blues en is niet meer bang om zich achter het imago van een clean-cut singer songwriter te verstoppen, hij draagt z’n muzikale passie breed uit.

Beluister de Special die Michiel over dit album van John maakte:

John Mayer in 2013 drie keer in Nederland

John Mayer stond eind 2013 maar liefst drie keer in Nederland op het podium. Eigenlijk stond er maar één concert in de planning, op 22 oktober in het Ziggo Dome. Maar omdat dat binnen no-time uitverkocht was, maakte de zanger vrij snel bekend dat hij er twee optredens in de Heineken Music Hall aan vast plakte. Daar speelde hij op woensdag 23 oktober en donderdag 24 oktober.

Bekijk de foto's van John Mayer live in Ziggo Dome 2013

Ster advertentie
Ster advertentie