3FM nieuws

Clipprimeur: lekker zwoel dansen op zZz

  1. Nieuwschevron right
  2. Clipprimeur: lekker zwoel dansen op zZz

Op zoek naar kekke danspasjes uit de jaren '50 en '60? Dan moet je écht even deze clip bekijken. Studenten van de Filmacademie maakten deze video voor 'Wild Girl', de nieuwe single van de Nederlandse band zZz.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Juggernaut

Het duurde zes jaar voor Björn Ottenheim (drums en zang) en Daan Schinkel (orgel, keyboards) van zZz een nieuw album uitbrachten. In maart was het zo ver. Toen kwamen ze met de plaat Juggernaut, met daarop onder andere de single 'Wild Girl'.

Wild meisje op de dansvloer

Derdejaars studenten van de Nederlandse Filmacademie vonden het geinig om een clip te maken bij het nummer. "Eind mei werden we gebeld door twee dudes van de Filmacademie die een goed idee hadden voor 'Wild Girl'." vertelden Björn en Daan. Die twee dudes heten Olivier Garcia en Thom Arends.

Rockabilly met een twist

De single deed Olivier en Thom denken aan "Rockabilly met een moderne twist." Ze lieten zich inspireren door dansvideo's uit de jaren '50 en '60. "We hadden meteen 't gevoel dat het vet zou worden.. maar het eindresultaat is wel heeel erg dope." aldus de mannen van zZz.

Blaren en blessures

Om de videoclip daadwerkelijk te maken, kwamen Olivier en Thom terecht bij de dansopleiding van de Theaterschool. "We wilden dat de video zou aanvoelen als een live-registratie voor een televisie optreden. Daarom hebben we met de choreograaf en de dansers net zo lang gerepeteerd tot de stijl van dans precies goed was. De wilde dans heeft de dansers op de draaidag een aantal gigantische blaren en blessures bezorgd, desalniettemin bleven ze met volle energie doorbijten. Het kan ook haast niet anders met zo'n energieke plaat."

Wie is zZz?

zZz is een Nederlandse band uit Amsterdam, die in 2000 werd opgericht door Björn Ottenheim en Daan Schinkel. Het tweetal maakt lekkere donkere en broeierige orgelrock. Ze zijn vooral bekend van de single 'Ecstacy', die werd gebruikt voor de soundtrack van de Nederlandse film Phileine Zegt Sorry uit 2003.

Ster advertentie
Ster advertentie