3FM nieuws

Kijk terug: volop aandacht voor David Bowie in 3voor12 Radio

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijk terug: volop aandacht voor David Bowie in 3voor12 Radio

Maandagavond was een bijzondere uitzending van 3voor12 Radio: op de dag dat de wereld met zijn overlijden moet leren leven, dragen wij onze uitzending op aan een van de grootste iconen uit de muziekgeschiedenis. In deze David Bowie-special spreken we met Sticks, Blaudzun en Sue the Night over hun liefde voor de Starman, en komen CUT_ en Roald van Oosten langs in de studio voor een live eerbetoon.

Rouwen in Groningen

Veel Bowie-fans trokken naar het Groninger Museum. Normaal gesproken is het museum gesloten op maandag, maar na een koortsachtige maandagochtendvergadering werd besloten om de David Bowie Is-expo open te gooien voor de fans. Van een overzichtstentoonstelling werd het zo een bijzondere herdenking van een icoon uit de popmuziek. “Hij heeft het laatste moment van zijn leven nog tot in de puntjes naar zijn hand kunnen zetten.” Sjoerd Huismans van 3voor12 ging erheen, bekeek de tentoonstelling en sprak met fans.

Invloed

Met David Bowie ontvalt de popmuziek een waar icoon, maar zijn rijke en veelzijdige oeuvre blijft een inspiratiebron voor velen. Door de jaren heen werd Bowie dan ook veel gecoverd, door uiteenlopende artiesten. Wij zetten de tien beste Bowie-covers - in willekeurige volgorde - op een rij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie