3FM nieuws

Dit zijn de potentiële vervangers van Taylor Hawkins in Foo Fighters

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de potentiële vervangers van Taylor Hawkins in Foo Fighters

Het is deze maand alweer een jaar geleden dat drummer Taylor Hawkins overleed. Het tragische verlies van de 50-jarige drummer laat niet alleen een groot gat achter bij vrienden en familie, maar ook bij Foo Fighters. De band heeft sinds het overlijden van Hawkins het touren stopgezet, maar in januari kondigt de band nieuwe tours aan, de eerste shows van Foo Fighters zonder Taylor. Check hier welke drummers Hawkins tijdens deze shows (potentieel) gaan vervangen.

Pearl Jam-rocker en Angels & Airwaves-drummer

Volgens een bron dichtbij de band gaan voor de aankomende tours niet één maar twee namen achter de drums plaatsnemen: Pearl Jam-rocker Matt Cameron en Angels & Airwaves-drummer Atom Willard.

De bron licht toe: "The Foo's hebben de afgelopen maanden samengewerkt met een aantal muzikanten die dichtbij Taylor en de band stonden. Matt en Atom zijn koplopers op het gebied van drummen bij de optredens, waarvan de eerste in mei is. In de eerste plaats zal het Matt zijn, maar Atom zal met hem in rotatie zijn. Ze hebben allebei gerepeteerd in Studio 606, de studio van Foo's."

Of één van de twee namen mogelijk ook een permanente plek gaat bemachtigen in de band is nog onduidelijk.

Tour Foo Fighters

Vanaf mei tourt Foo Fighters in zowel Amerika als Canada waarbij ze meerdere festivals in de nieuwe formatie met ofwel Matt of Atom aandoen. Ook staat de band tweemaal in Duitsland bij Rock Am Ring en Rock Im Park.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie