3FM nieuws

Ed Sheeran dropt twee singles tegelijk!

  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran dropt twee singles tegelijk!

Twee voor de prijs van één: Ed Sheeran dropte vrijdag 6 januari niet één, maar twee gloednieuwe tracks! 'Castle On The Hill' en 'Shape Of You' zijn de eerste nummers van het album ÷ (Divide).

Surprise, surprise... Ed Sheeran is back in town! En als de aardige dude die hij is, brengt hij meteen maar twee nummers tegelijkertijd uit. Gewoon, als cadeautje. Zowel 'Castle On The Hill' en 'Shape Of You' zijn nu overal te beluisteren.

Castle On The Hill

In dit nummer hoor je Ed zoals je hem kent: mijmerend over de mooie dingen des levens. In 'Castle On The Hill' gaat het vooral over zijn favoriete vrienden en herinneringen uit hometown Framlingham.

Ed kijkt terug op zijn jeugd in het stadje: stiekem sigaretten roken op zijn vijftiende, zijn eerste zoen, zonsondergangen kijken... Maar boven alles wil Ed-uit-2017 gewoon weer even lekker terug naar huis.

"I haven't seen the fields in so long, I can't wait to go home. I'm on my way!"

Wij horen deze meeslepende melancholiebom al over de festivalweides schallen. Check 'Castle On The Hill' hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shape Of You

Maar laat die melancholische bui van 'Castle On The Hill' je niet voor de gek houden: Ed heeft ook een dirty side. En die laat 'ie eindelijk een beetje zien in 'Shape Of You'! Deze track gaat over meisjes in clubs, mooie lichamen en spannende nachten, iets waar Ed meestal een tikkie subtieler over zong.

"Grab on my waist and put that body on me, come on and follow me. I'm in love with your body."

Ooh la la, mr. Sheeran. De intro van 'Shape Of You' doet overigens wel een beetje denken aan 'Cheap Thrills' van Sia en de 'oohs' en 'aahs' lijken op die van Walking On Cars. Maar Ed sleept gewoon zijn looppedal erbij en geeft het een eigen sausje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beide nummers zijn terug te vinden op ÷ (Divide), het derde album van Ed. Wanneer dat precies uitkomt, is nog niet bekend. Wat vind jij, was it worth the wait?

Ster advertentie
Ster advertentie