Naar homepage
3FM nieuws

Angelique vanuit Manchester: "Het verdriet veranderde vanavond weer in vreugde!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Angelique vanuit Manchester: "Het verdriet veranderde vanavond weer in vreugde!"

Twee weken na de aanslag in Manchester kwam de wereld gisteravond weer samen tijdens het 'One Love' benefietconcert van Ariana Grande. 3FM-dj Angelique reisde dit weekend af naar de stad om voor 3FM aanwezig te zijn bij deze bijzondere gebeurtenis.

Angelique: "Muziek is zo krachtig en dit concert laat zien dat muziek blijft verbinden, zonder angst. Ik vind het ontzettend bijzonder om het gevoel en mijn ervaringen van die avond te delen met 3FM en al onze luisteraars en volgers."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

St. Ann's Square

Op zaterdag, de dag voor het concert, bezoekt Angelique onder andere de gedenkplaats op St. Ann's Square. Een indrukwekkende plek met foto's van de mensen die er niet meer zijn, ballonnen, knuffels maar ook gitaren als symbool dat muziek de verbindende factor moet zijn in deze tijden. Ook liggen er bandshirts met teksten als: "It should have been the greatest day of your life."

05 ee FOTOOMHOOG
05 fb FOTOOMHOOG3

Will

Op de gedenkplaats ontmoet Angelique Will die haar vertelt over de betekenis van zo'n gebeurtenis voor een stad als Manchester. "Ik ben zo'n trotste inwoner van deze prachtige stad. Ik ben een grote Manchester City fan, maar bewonder ook de muziek, de cultuur, de kunst en mensen die we hier hebben. En als je dan zoiets ziet gebeuren in je eigen stad, praktisch in je achtertuin... Dat is verschrikkelijk. Onschuldige kinderen wiens leven in een ruk wordt afgenomen. Het is fantastisch maar ook hartverscheurend om te zien hoe de stad de afgelopen weken samen is gekomen en hoe we deze gebeurtenis bestrijden met hoop."

05 c2 FOTOOMHOOG2

One Love Concert

Het benefietconcert vindt plaats op zondagavond 4 juni. Alle opbrengsten van het concert gaan naar de slachtoffers en nabestaanden, maar dat niet alleen. Angelique zit in een Uber waar ook de chauffeur zijn inkomsten schenkt aan het mooie doel. Het is duidelijk: iedereen komt vanavond samen voor Manchester.

De line-up van het concert bestaat uit onder andere Coldplay, Justin Bieber, The Black Eyed Peas, Katy Perry en natuurlijk Ariana herself. Het is een indrukwekkende avond waar Angelique veel mensen spreekt. Ze hoort verhalen van jongeren die bij het concert waren, maar ook vrienden die iemand zijn verloren die avond. Er zijn ouders met kinderen die hiermee willen laten zien dat ze niet bang zijn en mensen die duizenden kilometeres hebben afgereisd om hier vanavond bij te zijn.

05 81 IMG 7862
05 1d IMG 7875

"Er werd gehuild, gelachen en gedanst. Het was alles! De kracht van Manchester werd hier getoond. Het was een prachtige avond en ik ben zo dankbaar dat ik hier getuige van mocht zijn!" - Angelique

Luister het concert terug op 3FM

Het concert wordt dinsdagavond tussen 18:00 en 21:00 bij Sander Hoogendoorn uitgezonden.

Ster advertentie
Ster advertentie