3FM nieuws

Adele en Foo Fighters grote winnaars Grammy's

  1. Nieuwschevron right
  2. Adele en Foo Fighters grote winnaars Grammy's

Adele ging zondag met zes Grammy's naar huis. Foo Fighters mocht vijf van de felbegeerde beeldjes in ontvangst nemen.

De Britse zangeres Adele maakte zondagavond (12 februari 2012) tijdens de 54e Grammy Awardshow niet alleen haar live comeback, ze ging ook met de meeste beeldjes aan de haal. Ze won onder andere in de twee belangrijkste categorieën. 21 werd verkozen tot 'Album Van Het Jaar' en haar liedje 'Rolling In The Deep' won in de categorie 'Liedje Van Het Jaar'.

Vijf Awards voor Foo Fighters

Een andere grote winnaar, met vijf Awards, was de Amerikaanse rockband Foo Fighters. De heren mochten onder andere een beeldje in ontvangst nemen voor 'Beste Rock Album' en 'Beste Rock Optreden'.

Drie diva's herdacht

De Awardshow stond ook in het teken van Whitney Houston. Ze overleed een dag voor de ceremonie in een hotelkamer in Beverly Hills. Awardshowhost LL Cool J begon de show met een gebed voor de zangeres. Jennifer Hudson zong een zeer emotionele a capella versie van Whitneys hit 'I Will Always Love You'. Alicia Keys en Bonnie Raitt deden een tribute aan een andere souldiva die dit jaar overleed, Etta James.

There's a beautiful girl band up there.'

De afgelopen zomer overleden zangeres Amy Winehouse kreeg postuum een Award voor haar duet met Tony Bennett. Haar ouders Mitch en Janis namen de prijs samen met Bennett in ontvangst. Mitch sprak niet alleen over dochter Amy maar haalde ook de andere twee overleden zangeressen aan in zijn speech:

'Long live Whitney Houston, long live Etta James, long live Amy Winehouse. There's a beautiful girl band up there.'

>> Meer over de plotselinge dood van Whitney Houston

>> Meer over de live comeback van Adele

Ster advertentie
Ster advertentie