3FM nieuws

Alles over de '90s Request

  1. Nieuwschevron right
  2. Alles over de '90s Request
Ach, de jaren negentig. Begonnen met een handjevol televisiezenders, geëindigd met een stuk of twintig. Begonnen met Kurt en Freddy, geëindigd, eh, zonder. Het waren dolle tijden waarin we nog gelukkig waren zonder mobiel en internet. Tijd voor een terugblik! Wat deden we allemaal van 25/9 tot en met 1/10?
Van 25 september tot 1 oktober 2004 hoorde je ALLEEN MAAR de beste nummers uit de jaren negentig op 3FM. Samen met MTV bracht 3FM op vrijdag 1 oktober de Top '90s Request.

Wat kon je tijdens '90s Request allemaal horen op 3FM?
Giel Beelen probeerde artiesten van het moment (lees: 2004) een nummer uit de jaren '90 te laten spelen. Het verhaal gaat dat hij druk bezig is om artiesten als Ali B., Direct en Boris te strikken voor zijn plan.
Een compleet jaren '90-menu bij Arbeidsvitaminen: mensen met het getal ‘90’ in hun mobiele nummer, mochten een request doen. Xander, Sylvana Simons en Duran Duran (heel eighties trouwens) presenteren hun favoriete 90’s plaat. Het bedrijf van de dag was een bedrijf dat een typisch jaren 90 product heeft gemaakt.
Wat waren populaire typetjes in de jaren '90? Claudia ging op zoek naar de Bob de Rooij’s en Juffrouw Janny’s. Ook een imitatiewedstrijd: als jij perfect Kurt Cobain of Anita Doth na kan doen, mocht je het eens in de studio proberen.

En wat deed WOUT?
Jaaa. Wout haalde Het Spijt Me terug! Elke dag bezorgde een verslaggever een bos bloemen bij iemand.

Swijnenstal en Sandershow
Bejaarden karaoke in de Sandershow! (Wat nou? Ome Jaap van 85 zingt Rape Me van Nirvana ofzo?) Verder kwam Ruud F.F. Knuffelen langs en kon je een live-registratie van Depeche Mode winnen.
Sweet! 3VOOR12 BPM ging terug naar de wortels van de house en techno. Ja, kinders, het werd een bijzonder vette les muziekgeschiedenis. Ach, die tijd dat pillen nog schoon en goedkoop waren en feesten illegaal…

3VOOR12 FM
Donderdag zond 3VOOR12FM een concert uit van Radiohead uit 1996!

3VOOR12XL
Speciale aandacht voor De La Soul in 3VOOR12XL! Vrijdag van 22 tot 01 uur te horen op 3FM!
De 90s Request is in 2005 te horen van 24 t/m 30 september
Ster advertentie
Ster advertentie