3FM nieuws

We All Benefiet: doneer zaterdagnacht aan 3FM Serious Request

  1. Nieuwschevron right
  2. We All Benefiet: doneer zaterdagnacht aan 3FM Serious Request
(Afterpartees, foto: Keri Stoelinga)

Roosmarijn gaat tijdens 3FM Serious Request 24 uur in het Glazen Huis zitten voor een challenge. En die challenge is: zoveel mogelijk geld inzamelen voor jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Roosmarijn is van zaterdagmiddag tot zondagmiddag aan de beurt, dus gaan we zaterdagnacht in het nachtleven collecteren onder het motto We All Benefiet.

Afterpartees

Dat treft, want Afterpartees organiseert zaterdag 19 december een feestelijke avond in Grenswerk, Venlo. En die jongens zijn wel in voor een ehm... bijzondere collecte. Wat voor feestje wordt het eigenlijk? Niek Nellen vertelt: "We wilden voor onszelf en onze vrienden het jaar afsluiten. Hoe kun je dat beter doen dan met bands en heel veel bier? Cairo Liberation Front zijn vrienden van ons, Rats on Rafts hebben we dit jaar op een festival gezien en vonden we supervet." Verder treden bij deze 'homecoming show' op: Lookapony, The Tubs, Mooon en The Super Soakers.

En ja hoor, Nellen is de beroerdste niet om iets te bedenken voor 3FM Serious Request: "Tijdens ons optreden kunnen we wel collecteren, iets ludieks verzinnen. Met de pet rond, iedereen wordt daardoor gedwongen. Misschien moeten we ze laten crowdsurfen! Dan kan iedereen een briefje van vijf in de lucht houden en dan gaan we een paar minuten collecteren. Dat en al het geld op de grond is dan van jullie." Je hoort het al, neem zaterdag wat briefjes van vijf mee voor het goede doel.

Valhalla

Eén van de grote evenementen die meedoen met de collecte, is dancefeest Valhalla (met 25.000 man in de RAI), met tussen acts als Joris Voorn en FeestDJRuud ook optredens van het Chinees Nationaal Circus.

"Voor het Chinese Nationaal Circus hebben we goed ons best moeten doen", vertelt Thomas Kronenberg van Valhalla. "Maar ze waren in de buurt met hun Europese tour en we hebben ze zover gekregen dat ze een verkorte versie van hun spectaculaire show als opening gaan spelen, met onder meer een Chinese drakendans. Gedurende de nacht doen ze ook nog wat shows naast de dj's op het podium." En dat is niet de enige bijzondere circusact, want ook de tv-hypnotiseur van de jaren '90, Rasti Rostelli, komt langs.

Maar gelukkig mogen ook de Rode Kruis-vrijwilligers op bezoek komen in de RAI. "De hele opbrengst doneren wordt wat lastig, maar jullie zijn van harte welkom om te komen collecteren." Alle bezoekers zijn trouwens gevraagd om verkleed te komen, en daar heeft Kronenberg nog wel een tip voor: "Als je nou als Rasti Rostelli komt, kun je natuurlijk proberen om zelf mensen te hypnotiseren om te doneren voor 3FM Serious Request!"

Paradiso

Aanstaande zaterdag organiseert Joost van Bellen in Paradiso een SUPERRAUW-nacht met o.a. Brodinski, Riton en Club Cheval, met als thema de Trans Europe X-Mas Love Triangle. "Er komt een grote ploeg uit Parijs, eentje uit Londen en de vaste RAUW-dj’s is erbij, verspreid in drie verschillende zalen. Dat wordt geweldig. Geen oubollige electro, maar muziek van de toekomst."

Paradiso heeft in 3voor12 Radio toegezegd dat de gehele garderobe-opbrengst naar 3FM Serious Request gaat. Met twee euro (twee jassen, dus!) kan het Rode Kruis al een uur bijscholing geven aan jongeren in oorlogs- en conflictgebieden.

Help ook mee!

Organiseer jij zelf ook een benefietavond? Of organiseer je toevallig toch al een feestje waar je best een deel van de opbrengst kunt missen voor het goede doel, of wil je een collectebus op de bar of bij de garderobe zetten? Kortom: wil jij ook meedoen aan de challenge van Roosmarijn? Dat kan hier. Elke euro helpt.

Ster advertentie
Ster advertentie