3FM nieuws

David Bowie wellicht te horen op nieuwe album Arcade Fire

  1. Nieuwschevron right
  2. David Bowie wellicht te horen op nieuwe album Arcade Fire

Het gerucht gaat dat David Bowie op de achtergrond van Arcade Fire's nieuwe album Reflektor te horen is.

Op het nieuwe album Reflektor moet je wachten tot 29 oktober, maar de gelijknamige single van Arcade Fire verschijnt 9 september om 21:00 uur. Het weekend daarvoor is de single gelekt en sindsdien gaat het gerucht dat David Bowie op de achtergrond zingt.

Bowie groot fan van Arcade Fire

Volgens het Engelse nieuwsblad The Sun bezocht Bowie de producer James Murphy tijdens het opnemen van een Arcade Fire track in New York. Daarnaast is het bekend dat de 66-jarige zanger al lange tijd groot fan is van de Canadese band. Nu de single is uitgelekt en mensen de stem van Bowie menen te herkennen is het voor veel fans een feit: David Bowie zingt op Reflektor.

Video geregisseerd door Nederlander

Bij de release van hun nieuwe single hoort ook een video. Deze clip is door de Nederlander Anton Corbijn geregisseerd. Hij werkte eerder samen met grote namen als Coldplay, U2 en Nirvana.

Mysterieuze aanwijzingen voor Reflektor

Inhoudelijk laat de regisseur nog niets los over de video. Niet zo gek, want Arcade Fire houdt wel van mysterie. Eerst onthulde de band hun albumtitel door graffitikunstwerken over de hele wereld te plaatsen, vervolgens kwam er een tease fragment van de nieuwe single en de volgende dag stond er ook een albumtrailer online.

Ster advertentie
Ster advertentie