3FM nieuws

Foo Fighters pakt met nieuwe track 'Rescued' de 3FM Megahit

foto: Nathan Reindsfoto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters pakt met nieuwe track 'Rescued' de 3FM Megahit

Na een hoop getease op social media, kwam daar dan deze week eindelijk de nieuwe single van Foo Fighters! Met 'Rescued' start de band een nieuw hoofdstuk nadat drummer Taylor Hawkins vorig jaar kwam te overlijden. De track valt wederom direct in de smaak, want hij is verkozen tot de 3FM Megahit!

Teasers

Al een week post de Amerikaanse rockband cryptische teasers. Maar waar ze precies naar teasen, bleef tot vandaag onbekend. Zouden ze een nieuwe drummer aankondigen, of was het nieuwe muziek van de groep? Voor mensen die het tweede hoopten, vandaag is je geluksdag!

De video's hadden dezelfde strekking: een stukje muziek met de tekst in beeld eroverheen. de tweede video had aan het einde van de video nog het Foo Fighters logo, na de tekst "this is happening now". En nu is het dan ook echt zo!

Nieuw album

Met 'Rescued' wil de band heel duidelijk maken dat iedereen een kans verdiend om gered te worden. En dit is ook in echte Foo Fighters stijl, het herkenbare gitaarwerk blijft gelijk in je lichaam zitten. Dave Grohls zang klinkt rauwer dan ooit, en het klinkt echt alsof ze dit project willen gebruiken als een redding van het lastige jaar dat ze achter de rug hebben. Hieronder kun je genieten van het allernieuwste Foo Fighters nummer.

En meer goed nieuws: er komt een nieuw album! But Here We Are is officieel aangekondigd en komt 2 juni uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tour

Het blijft nog wel een beetje stil rondom het drummer-verhaal. Zelfs na de release van de track is het niet helemaal duidelijk wie Taylor Hawkins gaat vervangen. Genoeg mensen hebben al ideetjes over wie de mogelijke vervanger zal worden. Maar zelfs zonder vaste drummer weerhoudt het de band niet om een tour aan te kondigen voor deze zomer. Voor deze track (en aannemelijk het album, maar dat is nog niet zeker) heeft Dave Grohl de drumpartijen voor zijn rekening genomen.

En hoewel deze tour door Noord-Amerika zal razen, geeft het natuurlijk goede hoop dat de mannen binnenkort ook een tourtje door Europa zullen doen. Maar gelukkig gaat dat vaak gepaard met een nieuw album. Dus verwacht mogelijk een But Here We Are-tour ergens in de komende tijd.

Ster advertentie
Ster advertentie