3FM nieuws

Oscar and the Wolf scoort 3FM Megahit met nieuwste single ‘Angel Face’

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Oscar and the Wolf scoort 3FM Megahit met nieuwste single ‘Angel Face’

De afgelopen dagen heeft de Belgische Max Colombie, beter bekend als Oscar and the Wolf, zijn fans flink laten schrikken. Op social media deelde hij meerdere zorgwekkende posts waarin hij o.a. dansend shotjes neemt en uiteindelijk met zijn hoofd boven de wc belandt. Gelukkig bleek vandaag voor zijn nieuwe track ‘Angel Face’ was. Met zijn posts wilde hij het gesprek aanjagen over alcohol en drugsgebruik. Mede dankzij zijn openhartigheid (en prachtig nummer) scoort meteen de 3FM Megahit van deze week!

Mentale problemen

Oscar and the Wolf verwende in 2021 zijn fans voor het laatst met zijn derde studio album The Shimmer en vorig jaar op Pukkelpop en Lowlands met de laatste singel genaamd ‘Warriors'.

Eerder liet de zanger weten dat hij kampt met mentale problemen als depressie en sociale angsten. Sommige fans waren daarom bezorgd over zijn mentale staat naar aanleiding van zijn Instagram posts, bleek uit veelvoorkomende reacties zoals "zorg a.u.b. goed voor jezelf Max" en "Max, get a grip… This does not seem okay… We love you. We Worry”.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

‘Angel Face’

Vandaag bleek dit dus allemaal onderdeel te zijn van zijn release voor ‘Angel Face’. De track gaat over zijn moeilijke periode na een break-up, waarin hij o.a. veel gebruikte. Hij probeert de verlating van zijn lief, zijn "angel face", te verwerken via de track en wilde via zijn recente posts op social media zijn ware gevoelens eerlijk onder ogen komen.

In een interview met VTM Nieuws in Belgie spreekt Max samen met zijn moeder over de keuzes die hij maakte rondom het uploaden van de video's. Hij vindt namelijk dat "de onrust nodig is om deze conversatie te openen." Maar naast onrust, wil hij vooral fans die met vergelijkbare problemen kampen een oplossing bieden. "zoek een taal: schrijf het op, babbel erover en zoek hulp. Als een persoon kan ik het taboe niet doorbreken, maar kan wel een goed voorbeeld tonen van hoe je los kunt staan van het taboe". Hier voegt hij later nog aan toe: "als je kampt met gevoelens en het omzet in een taal, dan doet dat echt wonderen. Dan kun je de gevoelens beter plaatsen en er beter over communiceren".

Dit komt allemaal samen op zijn nieuwste track, waar ook de verschillende berichten onder de posts als teksten terugkeren. Luister ‘Angel Face’ hieronder of slinger 3FM aan waar je ‘m komende week extra vaak hoort.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie