3FM Megahit

Alex Vargas heeft de 3FM Megahit te pakken

  1. Nieuwschevron right
  2. Alex Vargas heeft de 3FM Megahit te pakken

Een dijk van een stem, exotische looks en prachtige liedjes, dat is Alex Vargas. En hij heeft deze week de 3FM Megahit te pakken met ‘Shackled Up’.

Dotan was al fan, wij ook en jij straks zeker. Alex Vargas heeft het allemaal en dat kan je horen in zijn track ‘Shackled Up’. Deze week ga je deze track dan ook extra vaak horen. Maar wie is Alex Vargas en wat heeft Dotan ermee te maken?

Soulvol

Alex Vargas werd geboren in Holte in Denemarken op 17 februari 1988 en zingt, produceert en schrijft poëtische, soulvolle nummers vol emotie. ‘Shackled Up’ staat op zijn EP Giving Up The Ghost, die eind januari is verschenen. Eind maart was hij al te gast bij 3FM, waar hij onder andere de nieuwe 3FM Megahit live ten gehore bracht.

Geen hokjesdenker

Op het podium speelt hij samen met Tommy Sheen, die de beats en overige muzikale toevoegingen verzorgt. Alex vindt het moeilijk om zijn muziek in een hokje te plaatsen:

"I think it's electronic music with a sort of live guitars and soulful melodies. It’s quite sort of beatsy, we mix our drums rather loud."

Dotan

Als Dotan niet bezig is met het schrijven van liedjes en optreden, besteedt hij zijn tijd aan veel nuttige dingen. Zoals bijvoorbeeld de 7 Layers Sessions, muzikale avonden waar hij niet zelf optreedt maar singer-songwriters uitnodigt waarvan hij vindt dat je ze moet horen.

7 Layers

Deze 7 Layers Sessions waren zo’n groot succes dat hij op 17 en 18 september het 7 Layers Festival organiseert. Eén van de artiesten in de line-up is Alex Vargas. Dotan ontdekte Vargas op Spotify toen hij op zoek was naar nieuwe muziek. Dotan vond hem zo goed, dat hij zich in Alex Vargas is gaan verdiepen. En niet zonder resultaat.

Voorprogramma Ziggo Dome

Uiteindelijk vroeg Dotan aan Alex of hij zijn voorprogramma in de Ziggo Dome wilde verzorgen. Met alleen zijn gitaar en een rugzakje reisde de Deense singer-songwriter af naar Amsterdam. Wist hij veel dat hij een show moest spelen in een zaal waar 17.000 mensen in kunnen.

3FM Megahit

Wat naast zijn muziek opvalt aan Vargas zijn de exotische looks. Die heeft hij te danken aan een Deens/Engelse moeder en een Uruguayaanse vader. ‘Shackled Up’ zal je dus extra vaak horen aankomende week. Ben jij fan en wil je nog meer over Alex Vargas weten? Lees dan: Alex Vargas geeft soul een nieuw jasje

Ster advertentie
Ster advertentie