3FM nieuws

Tate McRae brengt escapist pop terug met 3FM Megahit ‘exes’

foto: Bradley Calderfoto: Bradley Calder
  1. Nieuwschevron right
  2. Tate McRae brengt escapist pop terug met 3FM Megahit ‘exes’

Tate McRae, die in 2020 doorbrak met ‘you broke me first’, scoort momenteel hit na hit. Vorige week vrijdag bracht de 20-jarige zangeres ‘exes’ uit, waarmee ze een eerbetoon brengt aan Britney Spears, Madonna en Christina Aguilera. Deze week pakt ze met deze nieuwe single de 3FM Megahit en daarom hoor je ‘m extra vaak voorbijkomen!

‘exes’

Deze energieke track gaat over tekortkomingen in relaties en zelf-saboterende neigingen. “We schreven het nummer in, ik maak geen grapje, 30 minuten, en namen het geheel op en produceerden het binnen 90 minuten”, vertelde de Canadese zangeres in een interview met Rolling Stone. “Het waren eigenlijk alleen maar de laatst overgebleven gedachten in mijn hoofd voor het album.”

Met ‘exes’ grijpt Tate McRae terug op de escapistische pop uit de begin jaren '00, gemaakt door artiesten als Britney Spears, Madonna en Christina Aguilera met als doel de luisteraar te laten ontsnappen aan de realiteit. Pop voelt dankzij hedendaagse artiesten als Dua Lipa en Tate McRae opnieuw luchtiger en visueel indrukwekkender. “Ik denk dat wat een popster definieert is hoe iconisch ze zijn. Madonna, Britney en Christina bliezen iedereen omver tijdens hun shows en maakten tijdloze kunst. En dat is wat ik wil doen: tijdloze kunst en tijdloze optredens maken en ernaar streven dat te blijven doen.” vertelde de zangeres tegen Billboard.

Bekijk de videoclip van ‘exes’ hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album en tour

Naast de hitsingle ‘greedy', verschijnt ‘exes’ op 8 december ook op Tate's tweede album THINK LATER. Ter gelegenheid hiervan staat de popster op 29 april 2024 in AFAS Live.

Ster advertentie
Ster advertentie