3FM Megahit

'Slow Down' van Douwe Bob is de 3FM Megahit!

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Slow Down' van Douwe Bob is de 3FM Megahit!

Is dit het nummer waar we dit jaar het Eurovisie Songfestival mee winnen?

Vrijdagochtend ging hét songfestivalnummer in première: 'Slow Down' van Douwe Bob! En omdat wij gek zijn op Douwe Bob én op het Songfestival, is het nummer deze week de 3FM Megahit.

Slow Down

Het nummer is een 'protestnummer tegen zichzelf', vertelde Douwe bij de presentatie van het nummer. "Tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op je paard, dan word je zo rustig en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt zo goed. Het nummer is dan ook een soort state of mind. Dat je niet constant iets moet, dat je je niet gek laat maken. Relax, doe alles wat langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper. "

Can't Slow Down

Op het album Pass It On stond overigens het nummer 'Can't Slow Down'. We vinden het heel fijn dat Douwe 't nu blijkbaar wel kan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Songfestival

'Slow Down' is geschreven in Portugal, Spanje en Zweden door Douwe en drie andere schrijvers: Matthijs van Duijvenbode, die ook al meeschreef aan de albums van Douwe Bob, Jeroen Overman, zijn bassist, en JP Hoekstra, de oud-gitarist van Krezip en de huidige gitarist van Douwe. Op 10 mei staat hij met dit nummer in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Daar hoopt hij zich te kwalificeren voor de finale op 14 mei. De bookmakers hebben er in ieder geval vertrouwen in: die zetten Douwe Bob op plek vijf.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie