3FM Megahit

'Walk On Water' van Causes is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Walk On Water' van Causes is 3FM Megahit

Na het grote succes van 'Teach Me How To Dance With You' heeft Causes hun allereerste 3FM Megahit te pakken met 'Walk On Water'. Je hoort het splinternieuwe nummer deze week dus extra vaak op 3FM!

(Foto: Jacob Graafsma)

Heb je bij het horen van 'Walk On Water' ook meteen die hit van Milk Inc. uit de nineties in je hoofd? Daar brengen de mannen van Causes héél snel verandering in met hun plaat onder dezelfde titel. Na de primeur bij Giel, is het nummer nu 3FM Megahit!

'Walk On Water'

Causes legt op dit moment de laatste hand aan hun nieuwe album, dat zéér waarschijnlijk in het najaar uitkomt. 'Walk On Water' is één van de singles op die nieuwe plaat. De Engelse producer Ian Grimble werkte mee aan het album. En die Grimble, da's niet zo maar een producer: hij werkte eerder voor onder meer Mumford & Sons, Manic Street Preachers, Texas, Sinéad O'Connor en Bear's Den.

De ene helft van het nieuwe album is opgenomen in downtown Hilversum, de andere helft in Londen. De band vertrekt volgende week naar de Engelse hoofdstad om daar de spreekwoordelijke puntjes op de ï te zetten.

Causes - 'Walk On Water' (3FM MEGAHIT)

Najaarstour

Causes houdt vanaf oktober een najaarstour door Nederland. De band trapt op 28 oktober af in Heerlen en treedt in de weken daarna op in onder meer Den Haag, Hengelo, Amersfoort, Tilburg en Leeuwarden.

Meer over Causes

Causes is de band achter de Engels-Nederlandse Rupert Blackman. De muzikant verhuisde in 2008 van Londen naar Utrecht en sindsdien gaat zijn muzikale carrière als een speer. Het solo debuutalbum The Lights Of Home verscheen in maart 2013.

Rupert kwam in Nederland in aanraking met Jan Schröder, Simon Böing-Messing en Robert Pronk. Samen begonnen ze de band Causes. De debuutsingle 'Teach Me How To Dance With You' kwam in oktober 2014 uit, 'Walk On Water' is een meer dan waardige opvolger.

>> Check alle 3FM Megahits
>> Check de nieuwe muziek op de 3FM Playlist

Causes - 'Walk On Water' (Live @ Giel)

Ster advertentie
Ster advertentie