3FM nieuws

Beyoncé viert de roots van country met nieuwe 3FM Megahit 'TEXAS HOLD 'EM'

foto: Beyoncéfoto: Beyoncé
  1. Nieuwschevron right
  2. Beyoncé viert de roots van country met nieuwe 3FM Megahit 'TEXAS HOLD 'EM'

Wie had dat gedacht? Countrymuziek beleeft ineens een ware opleving. Veel grote artiesten scoren goed met het genre, en daar hoort sinds kort een nieuwe naam bij: Beyoncé. Haar nieuwste single ‘TEXAS HOLD ‘EM’ is de nieuwe 3FM Megahit, die je deze week extra veel hoort op 3FM!

Nee, ze stond niet op het podium tijdens de Super Bowl-halftime show, maar Beyoncé wist tijdens het grootste sportevenement van Amerika zichzelf flink in de schijnwerpers te zetten. Tijdens een reclamespotje brainstormt Beyoncé over hoe ze "het internet kan breken". De conclusie? Countrymuziek. Snel na het reclamespotje waren de nummers ‘TEXAS HOLD ‘EM’ en ’16 CARRIAGES’ overal te beluisteren.

Kritiek

Helaas reageert niet iedereen enthousiast op de countryswitch van Beyoncé. Acht van de 150 country stations hebben haar nieuwste nummers één keertje gedraaid. En slechts eentje twee keer. Blijkbaar vinden deze zenders de nieuwste liedjes van Beyoncé niet onder het genre "country" vallen. En dat is best tegenstrijdig.

Want countrymuziek vindt haar oorsprong binnen de zwarte gemeenschap. Het genre is een combinatie tussen Afrikaanse instrumenten en slavenzang op Amerikaanse plantages. Deze muziek viel witte mensen op, zij maakten vervolgens een paar kleine aanpassingen en noemden het "Hillbilly"-muziek – de voorloper van countrymuziek. Fans van Beyoncé hopen hierdoor dat de zangeres uit Texas de rol van zwarte muzikanten in country juist op een voetstuk kan zetten.

'TEXAS HOLD ‘EM'

Dat zou namelijk niet de eerste keer zijn. Haar meest recente plaat Renaissance stond in het teken van de rol die de zwarte queergemeenschap heeft gehad in de dancemuziek en clubcultuur. Met ‘TEXAS HOLD ‘EM’ duikt Beyoncé, met cowboyhoed op, nu de country in. En ook al bevestigen de banjo’s en akoestische gitaren meteen welke richting ze opgaat, blijft haar stem ontzettend herkenbaar. Niet alleen het verhaal is dus super inspirerend, maar de plaat zelf klinkt ook mega lekker. Je hoort deze week ‘TEXAS HOLD ‘EM’ extra vaak op 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie