3FM Megahit

Sander Hoogendoorn voelt zich een 'Happy Idiot'

  1. Nieuwschevron right
  2. Sander Hoogendoorn voelt zich een 'Happy Idiot'

De nieuwe single van de Amerikaanse indie rockband TV On The Radio is deze week de DJ Favorite van Sander Hoogendoorn.

Het is na de singles 'Golden Age' (2008) en 'Will Do' (2011) even stil geweest rondom TV On The Radio. De vier bandleden hebben deze maand een nieuwe single uitgebracht: 'Happy Idiot'. Deze week kiest DJ Sander Hoogendoorn de track als zijn DJ Favorite, en hoor je het nummer in zijn radioprogramma's.

Van oprichting tot overlijden

TV On The Radio is in 2001 opgericht in Brooklyn, New York. Zanger Tunde Adebimpe was het tweede lid van de band, toen muziekproducer David Andrew Sitek de band begon. Gerard Smith en Jaleel Bunton voegen zich later bij de band. Wanneer Gerard Smith in 2011 overlijdt aan longkanker treedt Kyp Malone tot de band.

Beste album van het jaar

Sinds de start van TV On The Radio hebben ze al meerdere albums uitgebracht, waaronder Dear Science, dat in 2008 door het blad Rolling Stone uit werd geroepen tot beste album van dat jaar. De track 'Happy Idiot' is afkomstig van Seeds, het vijfde studioalbum van de band. Dit is het eerste album van ze sinds de dood van oud bandlid Gerard Smith. Het album bevat twaalf tracks die een beetje kunnen worden gezien als een mix tussen experimenteel en met een vleugje indierock en new wave.

Check: TV On The Radio - 'Happy Idiot'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister het album Seeds van TV On The Radio

Ster advertentie
Ster advertentie