3FM Megahit

'Believe' van Mumford & Sons is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Believe' van Mumford & Sons is 3FM Megahit

Deze week hoor je de nieuwe single van Mumford & Sons extra vaak, want het nummer is uitgeroepen tot 3FM Megahit!

'Believe' staat op Wilder Mind, het derde studioalbum van Mumford & Sons dat 4 mei wordt uitgebracht. De plaat bevat twaalf tracks, die de band gezamenlijk schreef in Londen, Brooklyn en Texas. Bij 3FM valt de single zó goed in de smaak dat het liedje is uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Mumford & Sons slaan nieuwe weg in

In vergelijking tot hun vorige albums, Sigh No More (2009) en Babel (2012), wilde de band dit keer een nieuwe weg inslaan. Het nieuwe geluid wordt door Mumford & Sons omschreven als 'een ontwikkeling, geen uitgangspunt'.

"Tegen het einde van onze Babel-tournee speelden we tijdens de soundchecks altijd nieuwe nummers en daarin kwam geen banjo of kickdrum voor. We zeiden niet hardop: ‘Geen akoestische instrumenten', maar ik denk dat we allemaal het verlangen hadden de boel eens op te schudden. Het schrijven zelf is niet drastisch veranderd; het werd eerder geleid door het gevoel niet weer hetzelfde te willen maken. Daarbij raakten we opnieuw in de ban van de drums. Zo simpel is het."
- Marcus Mumford van Mumford & Sons

Mumford & Sons - 'Believe'

'Believe' is dus de eerste single van het nieuwe Mumford-album. Wat vind jij? Is het een goede ontwikkeling dat de mannen afscheid hebben genomen van de banjo? Wij gooien het volume in elk geval omhoog!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mumford & Sons in het Goffertpark

De Britse band staat zaterdag 4 juli in het Goffertpark in Nijmegen. 3FM geeft de hele weg kaarten weg voor dit zomerse optreden. Luister deze week naar 3FM en check de prijsvraag!

Ster advertentie
Ster advertentie