3FM nieuws

Froukje pakt 3FM Megahit met 'Kwijt'

foto: Timo Pisart
  1. Nieuwschevron right
  2. Froukje pakt 3FM Megahit met 'Kwijt'

Op deze New Music Friday trakteert Froukje Veenstra oftewel Froukje ons op haar debuutalbum Noodzakelijk Verdriet. Het volgende rondje is op ons, 3FM trakteert haar namelijk op de 3FM Megahit met 'Kwijt' en daardoor ga je 'm deze week extra vaak horen op de radio.

Iedereen is kwijt

"Ik ben één met de tijd, ik ben al mijn vrienden kwijt. Het verkeer raast voorbij, het is verkeerd en ik verdwijn" zijn de woorden die Froukje deelde op donderdag, bij het uitbrengen van een teaser voor deze single en die uiteindelijk op de plaat zijn verschenen. Waarbij Frok op 'Ik Wil Dansen' in 2020 nog onbezonnen begon aan haar nacht uit, is het vier jaar later iets ingewikkelder geworden door de liefde.

In 'Kwijt' vertelt ze op opzwepende beats aan de ene kant al haar vrienden 's nachts kwijt te zijn geraakt en tegelijkertijd te verlangen naar iemand die op haar wacht. "En nu ben ik hier. Moederziel alleen met de deur op een kier. Want als je me belt, dan neem ik op, 't is kwart over vier."

In haar 3VOOR12 A La Carte-interview vertelt ze of het makkelijk was om het debuutalbum te maken: "Nee. Sowieso zijn het liedjes van jaren terug en ook van vorig jaar. Voor mij was het wel even zoeken: wat is de lijn in dit verhaal, behalve dat ík het allemaal heb geschreven? Nou, dat bleek uiteindelijk wel de lijn. Ik had er eigenlijk niet zo lang voor hoeven zoeken. Maar ik vond het heel moeilijk om aan mezelf toe te geven: tja, dit is het gewoon."

Beluister 'Kwijt' hieronder, maak vandaag extra tijd vrij om het hele album te checken en zet je radio aan op 3FM, dan is het nummer echt niet te missen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie