3FM Megahit

Breekt deze band eindelijk door in Europa?

  1. Nieuwschevron right
  2. Breekt deze band eindelijk door in Europa?

Joram hoopt erop! Mutemath is al jaren populair in Amerika, heeft net een nieuwe single uit en staat op 1 februari in De Melkweg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"In Amerika is Mutemath een begrip. Vette synths, gekke hooks en de opmerkelijke stem van Paul Meany. Dat zijn de vaste ingrediënten van deze band. In the States al een succes, in Europa tot nu toe nog niet. Simpelweg omdat de jongens bijna nooit de moeite nemen om ons continentje te bezoeken. In februari komt daar verandering in, dan speelt Mutemath namelijk in de Melkweg! Ik lig alvast voor deur en tegelijkertijd luister ik naar hun nieuwe single 'Monument'." - Joram Kaat

Vitals

Mutemath, MUTEMATH of MuteMath. Het kan allemaal. De band bestaat uit vier man: Paul Meany, Darren King, Roy Mitchell-Cardénas en Todd Gummerman. Mutemath bestaat al sinds 2003 en heeft door de jaren heen al heel wat muziek geproduceerd. Een genre kun je er ook niet echt aan vastplakken; de ene keer maken ze dit, de andere keer weer dat.

Beïnvloed door rock uit de 60's, de 70's, Air, U2, Björk, The Police, van alles. Zanger Paul Meany zegt dan ook: "Anything is fair play for us, as long as we can pull it off convincingly." In andere woorden: als wij iets overtuigend kunnen spelen, dan maakt het ons niets uit of het nou klassiek of rock is. Hoe dat dan klinkt? Oordeel zelf maar. Hieronder het nieuwe album Vitals, nét uit. En vergeet niet: 1 februari staan ze in De Melkweg!

Ster advertentie
Ster advertentie