3FM Megahit

Leijdens Egotip: The 1975

  1. Nieuwschevron right
  2. Leijdens Egotip: The 1975

Wat een plaatje! Jasper heeft er weer één gevonden hoor, een nieuwe Egotip.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De hele versie staat nog niet op YouTube, maar wel op Spotify. Beluister 'm hieronder:

"Een jaar of drie geleden vond ik ze al super vet. 'Chocolate' is nog steeds een favoriete track van me. Na dat nummer brachten ze nog een paar singles uit, maar die flopten volledig. Maar er is een nieuwe single en deze is echt heel fijn! Klinkt nogal als Peter Gabriel en Duran Duran. Heel lekker, heel funky!"
- Jasper Leijdens

I Like It When You Sleep For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It

Een hele mond vol, maar dat is de titel van het tweede album van The 1975. Als dat maar op de hoes past. De plaat komt waarschijnlijk uit in februari 2016, maar het eerste voorproefje is binnen en smaakt naar meer! De band wist met het debuutalbum The 1975 al aardig wat aandacht te genereren. Zo stonden ze inmiddels al op festivals als Coachella, Lowlands, deBeschaving, Best Kept Secret en trokken ze volle (uitverkochte) zalen in de Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg. Niet slecht, kon minder, doen ze gewoon erg goed!

The 1975

Talkhouse, The Slowdown, Bigsleep en Drive Like I Do. Na lang wikken en wegen besloot de band zich toch maar The 1975 te noemen. Vier gasten uit Manchester zijn het; de stad waar bands als 10cc, de Bee Gees, Oasis, The Ting Tings en Joy Division vandaan komen. En The Chemical Brothers. Ook die. Zegt natuurlijk weinig over The 1975, maar Manchester is in ieder geval een bakermat van veel goede muziek! Of The 1975 daar een vervolg aan geeft gaan we meemaken, maar het begin is er. Op 1 april kun jij ze zien in de Heineken Music Hall, geen grap. In 2016 natuurlijk.

Luister hier nog even terug waarom Jasper dit nummer zo vet vindt:

Ster advertentie
Ster advertentie