3FM nieuws

Royal Blood pakt 3FM Megahit met kwetsbare 'Pull Me Through'

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Royal Blood pakt 3FM Megahit met kwetsbare 'Pull Me Through'

Het Britse rockduo Royal Blood heeft de 3FM Megahit veroverd met hun nieuwste single 'Pull Me Through'. Het nummer is afkomstig van hun aankomende album Back To The Water Below. Een verrassende verandering in het geluid van Royal Blood is te horen in dit nummer, waarbij de piano een prominente rol speelt naast de vertrouwde stevige gitaren.

Back To The Water Below

Het Britse duo Royal Blood kondigde enkele weken geleden hun vierde album aan Back To The Water Below, dat op 1 september zal worden uitgebracht. In aanloop naar de release lieten ze al de nieuwe single 'Mountains At Midnight' horen, waarbij de elektronische elementen van hun vorige album Typhoons wat naar de achtergrond verdwenen waren, maar de krachtige gitaren nog steeds de boventoon voerden.

'Pull Me Through'

De nieuwste single 'Pull Me Through' van Royal Blood markeert een opmerkelijke verandering in hun geluid. Het nummer opent verrassend met een piano, die gedurende het hele nummer aanwezig blijft. Natuurlijk zou Royal Blood geen Royal Blood zijn zonder hun kenmerkende (bas)gitaar, die tijdens de refreinen het geheel versterkt. De titel van het nummer, 'Pull Me Through', weerspiegelt het meeslepende gevoel dat het oproept tijdens het luisteren.

Over de track zegt de band zelf: "It is ultimately about giving up on persevering alone and finding strength in asking for help." Deze boodschap over het belang van steun zoeken, komt duidelijk naar voren in het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tour

Momenteel zijn de bandleden druk bezig met hun tournee, waarbij ze hun eigen headline-shows spelen, soms met Belgische band SONS als voorprogramma, terwijl ze ook meerdere keren het voorprogramma voor Muse verzorgen. Ondanks het drukke schema ontbreekt er voorlopig nog een optreden in Nederland of België.

Ster advertentie
Ster advertentie